instagram arrow-down

Lenneke Verhaar
lenneke@travelandtours.nl
06-29554866

Stedentrip Athene

Athene is niet alleen de hoofdstad, maar ook de grootste van Griekenland. De naam “Athene” is afkomstig van de Griekse godin Athena. Voor liefhebbers van het oude Griekenland is Athene echt een paradijs. De stad staat vol met oude monumenten, Griekse tempels, ruïens en nog zoveel meer. Met als kers op de taart natuurlijk de Akropolis die pronkend boven de stad uitsteekt. Er zijn ook twee bekende musea te vinden, als eerste het Akropolismuseum. Dit museum geeft alle geheimen prijs van het icoon waar Athene voor bekend staat. Dan is er ook nog het Nationaal Archeologisch Museum, deze herbergt de grootste collectie aan oude Griekse kunst in heel Griekenland. Naast al het culturele is Athene ook een heel gezellige stad met kleine idyllische straatjes en leuke pleinen. Om af te sluiten, Athene is dus echt wel een geweldige stad voor een citytrip en er valt voor iedereen wat te beleven! 

Akropolis 

De Akropolis is ongetwijfeld de meest bezochte bezienswaardigheid van Athene. Een bezoek aan Athene is eigenlijk niet compleet zonder deze bijzondere berg te beklimmen. Bovenop de berg kun je de prachtige tempels bewonderen. Niet alleen het wereldberoemde Parthenon, maar ook de tempel van Nike, de tempel van Erechteion en de toegangspoort naar de bovenstad. Bovenop de berg heb je een fenomenaal uitzicht over de stad. Vroeger was de Akropolis een heilige berg, die je betrad om de goden te vereren en nog steeds heeft elk bezoek iets magisch. Tip; ik kan een tour voor je boeken met een Nederlandstalige gids, waardoor alles goed te begrijpen is voor jong en oud.

De leukste wijken 

Plaka 

Plaka, een van de oudste historische wijken van Athene. De eeuwenoude wijk is gebouwd bovenop de woonwijken van de oude stad Athene. Het staat bekend als de ‘wijk van de Goden’ vanwege de Akropolis en de vele archeologische sites. 

Anafiotika

Aan de voet van de Akropolis, ver weg van de drukke straten van Athene ligt de wijk Anafiotika. Witgeschilderde huizen, blauw en groen geverfde luiken, bougainville bloemen en veel katten in vensterbanken vormen hier het straatbeeld. 

Met een beetje fantasie bevind je je op een Cycladisch eiland. Deze wijk mag je absoluut niet missen tijdens je bezoek aan Athene.

Tips voor tours:

Fietstours:

Tijdens onze Highlights van Athene fietstour nemen we je mee op een prachtige route langs de leukste plekken van de stad. Met deze Highlights van Athene fietstour kom je ook op de minder bekende plekken waar je normaal gesproken als toerist niet zou komen. In 3 uur tijd ontdek jij wat je tijdens de rest van je verblijf in Athene kunt doen. Zonder iets te hoeven missen.

Met de Ride and Bite Fietstour ontdek je de ware smaken van Griekenland en proef je de authentieke Griekse keuken. Op de fiets komen we langs de leukste locaties waar je van alles leert over Griekse producten. Je fietst door de wijken Psiri, Plaka en Koukaki en eet heerlijke mezedes in drie verschillende restaurants, waaronder in een van de oudste tavernes van Athene. Je leert van alles over de Griekse producten van de Nederlandstalige begeleider.

Wandeltours:

Hou je meer van wandelen? Dan boek ik de wandeltour ‘de smaak van Athene‘ voor je. Laat je meenemen door een enthousiaste Nederlandstalige begeleider op een unieke wandeltour in Athene. Je loopt onder andere door het volkswijkje rondom de centrale markt. Dit is een wijk waar weinig toeristen komen en daardoor één van de buurten waar je de echte lokale sfeer kunt proeven. Je gaat te voet mee door de leukste straten en stopt bij de beste adressen voor Griekse delicatessen. Je hoort alles over de Griekse beschaving en ondertussen proef je allerlei lokale specialiteiten zoals loukoumades (Griekse oliebolletjes), kaas, Griekse yoghurt en heerlijke lokale vleeswaren. Je hoeft niet meer te lunchen na deze tour.

Maak kennis met zowel de Griekse keuken als de stad Athene tijdens een walking dinner. Al wandelende ontdek je de verschillende highlights van de stad. In de routebeschrijving vind je heel wat achtergrondinformatie bij alle bezienswaardigheden die je tegenkomt. Onderweg stop je bij drie verschillende restaurants voor een voorgerecht, een hoofdgerecht en dessert. Geen tourist traps maar restaurantjes waar de locals zelf heel graag komen. Bij elk restaurant kun je kiezen uit drie verschillende gerechten. Na afloop heb je een (meer dan!) volledige maaltijd op en een goede indruk van wat Athene zoal te bieden heeft.  


De voorgestelde reizen op mijn website zijn vooral bedoeld als suggesties en zijn slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Laat je inspireren, bepaal je wensen en laat een reisvoorstel op maat maken. Ook als je weet wat je wilt; ik blijf met je meedenken om de perfecte reis samen te stellen.

button reisvoorstelBUTTON VRAAG STELLENBUTTON NAAR HOMEPAGE