instagram arrow-down

Lenneke Verhaar
lenneke@travelandtours.nl
06-29554866

Bijzonder verblijf: Cuba, Casa Particular

Tijdens mijn bezoek aan Cuba sliep ik een aantal keer in een Casa Particulare, eigenlijk de meest leuke manier van verblijven op dit eiland.

“Mi casa es su casa” was nog nooit zo van toepassing als in Cuba. Het woord “Casa” betekent in het Nederlands “huis” en deze zeer bekende Spaanse zin staat dus voor “mijn huis, is jouw huis”. Het is een hele leuke manier van overnachten, te vergelijken met een bed & breakfast. Geen zorgen, je hebt altijd je eigen opgang en ook een eigen badkamer en je kunt kiezen voor alleen logies maar je kunt ook vragen of je gastvrouw/heer een heerlijk ontbijt en/of diner voor je maakt. 

Ik heb in een aantal Casa’s geslapen en het beviel uitstekend. Niets is leuker dan lekker in de schommelstoel het Cubaanse leven aan je voorbij zien trekken.

Er bestaan verschillende typen casas, variërend van accommodaties met prachtige dakterrassen, airconditioning en ruime badkamers tot eenvoudigere verblijven. Zo zijn er bijvoorbeeld in Trinidad schitterende koloniale herenhuizen. Desalniettemin is het de huiselijke sfeer, warmte, gastvrijheid en vriendelijkheid van de Cubanen die het verschil maken. Bovendien wordt het zelfgemaakte Cubaanse eten in een paladar (huiskamerrestaurant) of in je eigen casa particular als veel smakelijker ervaren.


De voorgestelde reizen op mijn website zijn vooral bedoeld als suggesties en zijn slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Laat je inspireren, bepaal je wensen en laat een reisvoorstel op maat maken. Ook als je weet wat je wilt; ik blijf met je meedenken om de perfecte reis samen te stellen.

button reisvoorstelBUTTON VRAAG STELLENBUTTON NAAR HOMEPAGE