instagram arrow-down

Lenneke Verhaar
lenneke@travelandtours.nl
06-29554866

Bijzonder verblijf: Oman, Desert Nights Camp

Oman bestaat voor maar liefst 70% uit woestijn. Van eindeloze zandvlaktes waar bijna niets groeit, tot enorme zandduinen die een eindeloze zee van zand vormen. Een overnachting in de woestijn hoort er dan ook helemaal bij tijdens je rondreis.

Het Desert Nights Camp ligt op een unieke locatie te midden van de imposante duinen van de Wahiba Sands woestijn, het mooiste stukje woestijn van Oman. Dit afgelegen gebied beslaat 11 km aan werkelijk prachtig woestijnlandschap. Het is een intieme plek om te verblijven en te ontspannen. De Wahiba Sands worden bewoond door nomadische Bedoeïenen en zijn uitsluitend per 4-WD te verkennen. Je kunt wel zelf rijden naar het kamp, omdat de weg ernaar toe inmiddels verhard is door je voorgangers.

Er is een Lounge met een bar en er worden verschillende excursies georganiseerd zoals kamelentochten, quadbiking en duneriding per 4×4.

De tenten zijn zeer ruim en comfortabel en beschikken naast een slaapkamer ook over een apart zitgedeelte. Vanaf je terras kun je genieten van het bijzondere uitzicht op de zandduinen. Er zijn zelfs een aantal Pool Villa’s met een eigen dompelbad. Voor families zijn er speciale familietenten die twee slaapkamers tellen en er is een klein speeltuintje. Naast het restaurant, waar je heerlijke westerse en lokale gerechten kunt eten, kun je ook dineren in het barbecuerestaurant. Hier word je eten nog traditioneel boven het vuur geroosterd.

Van juni tot en met augustus is Desert Nights Camp gesloten ivm de hoge temperaturen in de woestijn.


De voorgestelde reizen op mijn website zijn vooral bedoeld als suggesties en zijn slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Laat je inspireren, bepaal je wensen en laat een reisvoorstel op maat maken. Ook als je weet wat je wilt; ik blijf met je meedenken om de perfecte reis samen te stellen.

button reisvoorstelBUTTON VRAAG STELLENBUTTON NAAR HOMEPAGE