instagram arrow-down

Lenneke Verhaar
lenneke@travelandtours.nl
06-29554866

Bijzonder verblijf: Zuid-Afrika, Leopard Mountain Lodge

Leopard Mountain Game Lodge ligt in het prachtige landschap van Zululand Rhino Reserve, waar groene heuvels en grasland met acaciabomen elkaar afwisselen. Het is een typisch Afrikaans landschap, vooral voelbaar als ’s avonds de zon ondergaat en achter de acaciabomen wegzakt. Leeuwen, luipaarden, olifanten en antelopes trekken door dit 23.000 hectare reservaat dat in 2004 is ontstaan en inmiddels tot een Big Five Game Reserve is uitgegroeid. 

De lodge bestaat uit 9 vrijstaande ruime chalets, een receptie, boma en restaurant. Vooral vanaf het restaurant is het uitzicht op het omringende landschap erg mooi. Vanuit Leopard Mountain Lodge ga je twee keer per dag op safari per jeep. Het is mogelijk om extra wandelsafari’s bij te boeken of een ontmoeting te hebben met olifanten.

Toen wij er verbleven hebben we genoten van de safari’s waar je 2 x per dag aan mee kan doen. We werden ’s morgens vroeg gewekt en opgehaald door een 4×4 jeep met een ranger. En met vroeg bedoel ik ook echt vroeg, zo rond 05.00 uur, want bij zonsopgang gaan de wilde dieren op zoek naar voedsel en water. De ranger heeft kennis van de lokale flora en fauna, en weet waar wilde dieren vaak te vinden zijn. Met een beetje geluk spot je de big five, maar ook de kleinere dieren zijn de moeite van het wildspotten waard. Halverwege de safari krijgen we koffie en thee en aan het einde een heerlijk ontbijt. We hadden tot een uur of 4 ’s middag de tijd om te relaxen en daarna gingen we de jeep weer in voor een avondsafari. Heel eerlijk….het was soms best een beetje spannend omdat de leeuwen vlak langs onze open safari jeep liepen, maar het was ook echt een fantastische ervaring!

’s Avonds aten we bij kaarslicht en gingen we vroeg naar bed, de wekker ging de volgende dag weer heel vroeg.


De voorgestelde reizen op mijn website zijn vooral bedoeld als suggesties en zijn slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Laat je inspireren, bepaal je wensen en laat een reisvoorstel op maat maken. Ook als je weet wat je wilt; ik blijf met je meedenken om de perfecte reis samen te stellen.

button reisvoorstelBUTTON VRAAG STELLENBUTTON NAAR HOMEPAGE