instagram arrow-down

Lenneke Verhaar
lenneke@travelandtours.nl
06-29554866

Cambodja & Vietnam

Een bijzondere combinatie met een aantal binnenlandse vluchten en fietstochten. In Cambodja fiets je door een van de mooiste en waarschijnlijk bekendste tempelcomplexen van de wereld; Angkor Wat en bezoek je de indrukwekkende Killing Fields, onvoorstelbaar wat zich hier heeft afgespeeld. Daarna vlieg je naar Vietnam, land met een communistisch en Frans trekje en o zo mooi en divers, een bezoek meer dan waard. Ontzettend leuk om een gedeelte per fiets te doen om daarna dik verdiend je rondreis af te sluiten op een bountystrand op het eiland Phu Quoc. Kortom, een combinatie Cambodja & Vietnam is een echte aanrader.

Dag 1: Cambodja – Siem Reap
Bij aankomst transfer naar je hotel en daarna ga je per tuk tuk naar het hart van het Angkor tempelcomplex. Op deze manier beleef je de omgeving echt. Je begint met een bezoek aan onder meer de Zuidelijke Toegangspoort van Angkor Thom, de indrukwekkende Bayon-tempel en het Olifantenterras. Na de lunch in een lokaal restaurant maak je een tocht met de Angkor Gondola, dit is een unieke traditionele Khmer-boot. De tocht gaat langs de zuidpoort van Angkor Thom. Hierna transfer naar je hotel in Siem Reap.

Het knusse binnenstadje van Siem Reap biedt veel gezellige eettentjes, winkeltjes en marktjes waar echt van alles te koop is.

Dag 2: Siem Reap
Na het ontbijt stap je op de fiets voor een andere kijk op Angkor en omgeving. De tocht is ongeveer 24 kilometer lang en je bezoekt onder andere de tempels Ta Nei en Ta Prohm. Ook vandaag lunch je in een lokaal restaurant. Hierna stap je in de auto en bezoek je de tempels Banteay Srei en Banteay Samre. 

Dag 3: Battambang
Eén van de leukste manieren om naar Battambang te komen is om vanuit Siem Reap de boot te pakken. Er wordt gezegd dat deze 4,5 uur durende boottocht één van de mooiste van Cambodja is. Na aankomst in de haven van Battambang ga je per tuk tuk naar je hotel.

“Er wordt gezegd dat deze 4,5 uur durende boottocht één van de mooiste van Cambodja is.”

Dag 4: Battambang
Vandaag staat een erg leuke, mooie en interessante dag met een tuk tuk op het programma. Je gaat het dagelijks leven in Cambodja beleven. Onderweg kom je onder andere langs een vrouwtje dat sigaretten maakt, kinderen die zwemmen in een meer, rijstvelden en je maakt een ritje met de bambootrein.

Dag 5: Phonhm Penh
Je wordt vroeg opgehaald voor een transfer met privéauto naar Phonhm Penh.

Dag 6: Phonhm Penh
Zeer indrukwekkend bezoek aan de Killing Fields. Over het geïsoleerde regime van Pol Pot was aanvankelijk niets bekend, maar na verloop van tijd werd het voor de buitenwereld duidelijk wat er in Cambodja gebeurde. Tijdens het bewind van deze dictator Pol Pot (1975-1979) werden meer dan een miljoen mensen vermoord. In Cambodja werden zo’n 400 velden gevonden, waar meerdere massagraven zijn. Ze liggen verspreid door het land. Deze moordvelden worden de “Killing Fields” genoemd.

Dag 7: Vietnam – Ho Chi Mihn
Vroege transfer naar de luchthaven voor een vlucht naar Ho Chi Mihn. Middag vrij om deze fascinerende stad te verkennen.

Dag 8: Ho Chi Mihn
Je wordt opgehaald bij je hotel en (met de auto) rij je in ongeveer twee uur naar Ben Tre, ‘Het Land van de Kokosnoten’. Hier maak je kennis met het pittoreske platteland van de Mekong-delta. Je begint hier aan je fietstocht en rijdt over smalle paden, langs kleine dorpjes en via kleine winkeltjes waar je stopt voor een koel drankje, naar Tra Vinh. Je bereikt deze leuke plaats nadat je met een lokale veerpont de rivier bent overgestoken. De fietstocht zal ongeveer 50 kilometer overbruggen, maar dit kun je in overleg met je gids aanpassen (zowel naar beneden als naar boven).

Dag 9: Can Tho
Na het ontbijt start je met een rustige fietstocht naar het stadje Tra Vinh. Hier verken je het Khmer-erfgoed uit de 11e en 12e eeuw, de gouden periode. Via allerlei typische dorpjes, langs uitgestrekte rijstvelden en door plantages en fruitboomgaarden bereik je Tra On. Het laatste stukje naar Can Tho zul je met de auto afleggen.

Dag 10: Ho Chi Minh-Stad
Je vertrekt al vroeg per boot over de Rach Ngong-rivier naar de levendige Cai Rang drijvende markt. Vanaf hier fiets je weer verder, een rustige rit van ongeveer 30 kilometer. Je stopt bij een intrigerend oud huis in koloniaal-Chinese stijl, waarna je je langzaam weer gaat voorbereiden op de rit terug naar Ho Chi Minh-Stad.

Dag 11 – 16: Phu Quoc
Transfer naar de luchthaven en binnenlandse vlucht naar Phu Quoc.

In het westen van Vietnam, ten zuiden van Cambodja in de Golf van Thailand, ligt het eiland Phu Quoc. Het groene eiland wordt “smaragdeiland” genoemd. Voeg daar prachtige stranden, een diepblauwe zee en goede snorkelmogelijkheden aan toe en het plaatje van een droomeiland is compleet. Het is simpelweg één van de mooiste bountyeilanden, met volmaakte stranden en een dicht, ongerept oerwoud.

Dag 16: Hi Chi Minh – Amsterdam.


Klik op de foto om te vergroten of scroll naar beneden voor andere suggesties

 

 

 


Andere suggesties voor  Azië

 


De voorgestelde reizen op mijn website zijn vooral bedoeld als suggesties en zijn slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Laat je inspireren, bepaal je wensen en laat een reisvoorstel op maat maken. Ook als je weet wat je wilt; ik blijf met je meedenken om de perfecte reis samen te stellen.

button reisvoorstelBUTTON VRAAG STELLENBUTTON NAAR HOMEPAGE