instagram arrow-down

Lenneke Verhaar
lenneke@travelandtours.nl
06-29554866

Camper of autoreis west Amerika

Tijdens deze rondreis heb je of je eigen huis bij je of je huurauto en kun je volop gaan genieten van de geweldige natuur in West Amerika. In Yosemite heb je honderden soorten vogels en zoogdieren, prachtige watervallen, rotsformaties, sequoiabomen en beren. Waag een gokje in Las Vegas of doe eens gek, trouw daar in de Elvis kapel. De grootsheid en eindeloze vergezichten in de prachtig gekleurde Grand Canyon zullen zeker indruk op je maken! Daarnaast is Los Angeles één grote Walk of Fame. Hier treed je in de voetsporen van ’s werelds beroemdste film- en televisiesterren. En San Francisco ken je waarschijnlijk wel van de wereldberoemde Golden Gate Bridge. Deze stad, aan drie zijden omringd door de zee, staat bekend als de meest tolerante stad van de Verenigde Staten. Kortom heel veel te doen, zien en beleven!

Dag 1: San Francisco
Na aankomst in San Francisco transfer naar je hotel.

Dag 2 & 3: Yosemite N.P.
Tijd om de camper of huurauto op te halen en naar Yosemite N.P. te rijden, een prachtig natuurgebied. Bekend vanwege zijn indrukwekkende bergen en enorme watervallen, en daardoor zeer geliefd onder wandelaars. In het park liggen talloze wandelroutes die je door de wildernis loodsen, maar je kunt er ook paardrijden en fietsen. Kamperen is hier heel bijzonder, het is namelijk de perfecte plek om vallende meteorieten te spotten.
Je kunt een bezoek brengen aan de bekende Bridalveil Falls en aan de door gletsjers gevormde rotsformatie zoals El Capitan en Half Dome.

Dag 4 & 5: Sequoia N.P. / Kings Canyon N.P.
Twee aan elkaar gelegen parken die samen als één nationaal park worden gezien. Het zijn vooral parken voor wandelaars, het aantal mogelijkheden om trails te lopen is enorm groot. De toegangsweg naar Sequoia, bekend door haar torenhoge sequoia bomen, vanuit het zuidwesten is bijzonder mooi. Een lange rechte weg gaat door de vlakke San Joaquin Valley, door eindeloze velden met citrusvruchten en groenten.

Dag 6 & 7: Las Vegas
Lange rit naar de gokstad van Amerika. Geld, gokken en showgirls: Las Vegas heeft nogal een reputatie en het beste wat je kunt doen is haar zonden omarmen. Wandel over de iconische Strip, spot de beroemde hotels, waag een gokje in een casino en kijk je ogen uit tijdens een glamoureuze dinershow. Zie de fonteinen bij Bellagio, ga naar de Eiffeltoren van Paris Las Vegas en bezoek één van de vele shows.

Dag 8 & 9: Zion N.P.
Rode, roze en witte rotsformaties kleuren de horizon. Kleine grotten, inheemse bomen en wilde bloemenvelden vormen het decor. Welkom in Zion National Park, waar de diepe kliffen van Zion Canyon hoog boven de Virgin rivier uitstijgen. Zion National Park is één van de natuurwonderen van Utah. Met een oppervlakte van bijna zeshonderd vierkante kilometer is dit park overweldigend. Lage bergen, enorme canyons, natuurlijke bogen en een weelderige vegetatie. Maar ook woestijngrond, naaldbossen en kronkelende rivieren. Het is niet toegestaan om met je camper Zion N.P. in te rijden. Shuttle bussen brengen je naar de diverse uitzichtpunten en wandelpaden. Je kunt hier prachtige wandelingen maken, bijvoorbeeld langs de Virgin River, een nauwe en diepe canyon met majestueuze, steeds van kleur wisselende rotsformaties.

Dag 10 & 11:  Grand Canyon N.P.
Vertrek vandaag op tijd, een lange maar mooie rit staat voor de boeg. Het Grand Canyon National Park is het thuis van de beroemdste kloof ter wereld. De velen lagen, roodachtige rotsen en de machtige Colorado River vormen het decor. Met een lengte van ongeveer 450 kilometer, een breedte tot zestig kilometer en een diepte van 1.600 meter is het zonder twijfel één van de bekendste natuurschatten ter wereld. De kloof is miljoenen jaren geleden gevormd door de bekende Colorado River, die nog altijd 1,6 centimeter per eeuw van de bodem slijpt. In 1979 werd de schoonheid van het park beloond met een plekje op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Daal af van de Canyon wanden, maak panoramafoto’s, vooral heel mooi als het licht wat zachter is bij zonsopgang of zonsondergang, of loop over een glazen plaat boven de diepe kloof. Eén van de meest spectaculaire manieren om de schoonheid van de Grand Canyon te ondervinden is tijdens een helikoptervlucht. Helikopters mogen laag over de Canyon vliegen waardoor je een goed zicht hebt en mooie opnames kunt maken. Maak verder ook gebruik van de shuttle bussen van het park. Zij brengen je naar diverse uitzichtpunten.

“Je kunt vandaag een stukje over de befaamde Route 66 rijden, tussen Seligman en Kingman ligt een van de best bewaarde gedeeltes”

Dag 12: Lake Havasu City
Je kunt vandaag een stukje over de befaamde Route 66 rijden, tussen Seligman en Kingman ligt één van de best bewaarde gedeeltes. Maak een stop in Williams.

Dag 13: Barstow
De stad dankt haar naam aan William Barstow Strong, één van de voormalige eigenaars van Santa Fe Rail Road. Deze spoorweglijn werd aangelegd om mijnwerkers te vervoeren naar de in de buurt gelegen zilvermijnen. De stad staat ook bekend om zijn historische betekenis als een stopplaats langs de legendarische Route 66, die vroeger diende als een belangrijke doorgangsroute voor reizigers die van het oosten naar het westen van de Verenigde Staten trokken.

Dag 14 & 15: Los Angeles
‘Love it or leave it’. Dat is het motto van L.A. De metropool ligt in het westen van Californië aan de Stille Oceaan. Dwars door de stad loopt de Los Angeles rivier, die uitmondt in zee. De stad zit vol bezienswaardigheden en wordt vaak aangeduid als de ultieme ‘American Dream’.

Ga een dag naar het strand in Santa Monica, ontdek Beverly Hills of bezoek Hollywood. Je kunt ook een uitstapje maken naar Disneyland of de Universal Studios.

Dag 16: Santa Barbara
Via de bekende kustplaatsen Santa Monica, Venice en Malibu rij je naar Santa Barbara, een gezellige plaats met een unieke en charmante uitstraling die doet denken aan oude Spaanse koloniale tijden. Er zijn diverse mooie stranden, zoals Butterfly Beach en East Beach.

Dag 17: Monterey
Over de Pacific Highway rij je naar Monterey, bezoek het pittoreske Carmel onderweg of breng een bezoek aan Cannery Row, ooit het centrum van de sardine-industrie en nu een levendige toeristische bestemming. Hier vind je een mix van historische gebouwen, boetiekjes, restaurants en kunstgalerijen die een nostalgische sfeer uitstralen. Ook dolfijnen spotten behoort hier tot de mogelijkheden.

Dag 18: San Francisco
San Francisco is één van de meest multiculturele steden van de VS. Overal in de stad zijn sporen terug te vinden van die vele culturen. Zo vind je hier onder meer de grootste Amerikaanse Chinatown maar ook Italianen, Japanners, Vietnamezen, Cambodjanen, Mexicanen, Ieren, Russen en Afro-Amerikanen wonen hier vredig langs elkaar. De stad is gebouwd op 43 heuvels. Maak zeker eens een ritje met de kabeltram, het vervoermiddel dat zo typisch is voor San Francisco en bezoek Union Square en Fisherman’s Wharf.

Dag 19: San Franciso
Je levert vandaag je camper of huurauto in. Nog één nacht downtown San Francisco voordat je naar huis vliegt.


Voorbeeldreizen Noord-Amerika & Canada:


De voorgestelde reizen op mijn website zijn vooral bedoeld als suggesties en zijn slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Laat je inspireren, bepaal je wensen en laat een reisvoorstel op maat maken. Ook als je weet wat je wilt; ik blijf met je meedenken om de perfecte reis samen te stellen.

button reisvoorstelBUTTON VRAAG STELLENBUTTON NAAR HOMEPAGE