instagram arrow-down

Lenneke Verhaar
lenneke@travelandtours.nl
06-29554866

Cruise Brazilië & Amazone

Deze cruise is heel goed te combineren met een rondreis Pantanal, een strandverlenging of een bezoek aan een van de prachtige steden van Brazilië. En wat ook zo leuk is, de Brazilianen zijn dol op voetbal, carnaval, dansen en muziek en zijn zelden in een slecht humeur!


Bekijk het natuurspektakel van de Amazone vanaf het water vanaf de traditionele rivierboot MS Tucano, niet alleen om dicht bij de pioniersgeest te blijven maar vooral omdat deze cruise diep het maagdelijk woud indringt. De rivierboot is speciaal gebouwd om de ondiepe wateren in de zijarmen van de Amazone te kunnen bevaren. Gemotoriseerde kano’s aan boord zorgen ervoor dat je de natuur nog dichterbij kunt ontdekken, maar het is ook goed toeven aan dek van de boot. Of in je hut met panoramaruiten. Een perfecte en relaxte manier om de Amazone te verkennen!

Dag 1: Manaus inscheping 
Inscheping op de traditionele rivierboot de MS Tucano, een intiem, eenvoudig cruiseschip dat speciaal voor de Amazone is gebouwd. Er is plaats voor 18 passagiers in 9 hutten. Bij aankomst krijg je een kennismaking met de gidsen en de staf, uitleg over de dagelijkse gang van zaken en briefing over de kanotochten. Vanaf het overdekte panoramadek doe je de eerste indrukken op van het machtige rivierlandschap. De komende dagen zul je vanaf het dek en vanuit de kano’s (gemotoriseerd) de natuur verkennen; vanaf het water heb je goed zicht op de bosrand, vogels en apen zijn beter te spotten dan midden in het bos. ’s Middags vaart het schip in de Anavilhanas archipel waar de rivier wel meer dan 20 km breed is.

Dag 2 – 5: Rio Negro
Vier dagen op verkenning, bij het krieken van de dag stap je in de kano voor een tocht door de zijkreken van de Rio Negro, de motor wordt vaak afgezet. Na ruim een uur vaar je terug naar de boot voor ontbijt, en in de loop van de morgen maak je een wandeling in de jungle. Tijd voor apéritief, lunch en siësta. In de namiddag wederom een activiteit, of je kiest voor een ontspannen middag aan dek. Elke excursie brengt iets nieuws; over het gebruik van de planten, een bijzondere ara, plotseling opduikende rivierdolfijnen, kaaimannen. Soms kan er gezwommen worden in een kreek of op een grote zandbank midden in de rivier. En waar je ook bent, er is niemand anders, om je heen niets dan wildernis. Op de vierde dag bereikt het schip de zijrivier Jaueperi, op ruim 250 km vanaf Manaus. Hier zijn bossen heel anders, ze lopen bij hoog water namelijk onder water. Op de terugreis vaart de Tucano langs de andere oever terug.

“Elke excursie brengt iets nieuws; over het gebruik van de planten, een bijzondere ara, plotseling opduikende rivierdolfijnen, kaaimannen.”

Dag 6: Lago Janauari Ecological Park
Je bent terug in de buurt van Manaus en verkent Lago Janauari met bossen vol wildlife en bewoonde oevers met huizen op palen, een fascinerende wereld. Later op de dag naar de samenvloeiing van de Rio Negro met de Amazone, de “Encontra das Aguas” of “Meeting of the Waters”. Het begrip ‘black water’ krijgt ineens betekenis want hier zie je pas goed hoeveel slib er door de hoofdrivier, de Amazone, meegevoerd wordt.

Dag 7: Ontscheping Manaus
Ontbijt en ontscheping. Daarna transfer naar je strandbestemming aan de Braziliaanse kust.

 


De voorgestelde reizen op mijn website zijn vooral bedoeld als suggesties en zijn slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Laat je inspireren, bepaal je wensen en laat een reisvoorstel op maat maken. Ook als je weet wat je wilt; ik blijf met je meedenken om de perfecte reis samen te stellen.

button reisvoorstelBUTTON VRAAG STELLENBUTTON NAAR HOMEPAGE