instagram arrow-down

Lenneke Verhaar
lenneke@travelandtours.nl
06-29554866

Cruise Middellandse Zee

Ook zo’n moeite om te kiezen waar je heen wilt? Wordt het Italië, Kroatië, Turkije of toch Griekenland. Kies voor een cruise en bezoek al deze landen in één vakantie!  Er zijn heel veel mogelijkheden om te cruisen op de Middellandse zee, hieronder een suggestie:

Dag 1: vertrek vanuit Venetië 18.00 uur
Vlucht van Amsterdam  naar Venetië, transfer naar de haven en inscheping.

Dag 2: Dubrovnik, aankomst 14.00 uur – vertrek 21.00 uur
Oude stadsmuren, forten, uitnodigende stranden en smalle pittoreske straatjes. Havenstadje Dubrovnik, in het zuiden van Kroatië, wordt één van de mooiste steden aan de Adriatische kust genoemd, en terecht. Dwaal door de kleine straatjes van de autovrije binnenstad en slenter over het schitterende oude Plein van de Loggia, de ontmoetingsplaats van de inwoners van Dubrovnik. Een bezoek aan de bekende winkelstraat de Stradun mag natuurlijk niet ontbreken.

“Havenstadje Dubrovnik, in het zuiden van Kroatië, wordt één van de mooiste steden aan de Adriatische kust genoemd.”

Dag 3: Cruisedag op zee, geniet van de faciliteiten aan boord.

Dag 4: Piraeus (Athene), Griekenland, aankomst 07.00 uur – vertrek 17.00 uur
Een bus brengt je in een paar minuten naar een Hop on Hof off bus die je naar de voet van de Acropolis brengt. De oude stadskern Plaka ligt aan de voet van de Acropolis dat dateert uit de Turkse heerschappij, terwijl de huidige stad is gebouwd tegen de omringende heuvels.

Dag 5: Kusadasi, Turkije, aankomst 08.00 uur – vertrek 17.00 uur
Witte minaretten, overblijfselen uit de Romeinse oudheid en heerlijke stranden. In Kusadasi kun je zowel terecht voor cultuur als strand. Letterlijk betekent Kusadasi ‘vogeleiland’, vernoemd naar een eilandje voor de kust waar vroeger veel vogels zaten. Het plaatsje ligt aan een prachtige baai aan de Egeïsche Zee. Slenter door de oude wijk en bezoek de karavanserai Mehmet Pasa. Geniet van een lekkere meze in een restaurantje bij de oude haven of sla je slag in één van de kleurrijke bazaars.

Dag 6: Cruisedag op zee, geniet van de faciliteiten aan boord.

Dag 7: Split, Kroatië, aankomst 11.00 uur – vertrek 18.00 uur
“Witte” stad met een prachtig oud centrum en mooie boulevard met gezellige terrasjes. Zeker in het hoogseizoen erg gezellig. Split is de grootste en belangrijkste stad in Dalmatië. De stad heeft ongeveer 210.000 inwoners en is daarmee de tweede stad van Kroatië.

Dag 08: Venetië, Italië, aankomst 08.00 uur
Een betoverende stad met kronkelige steegjes en kanalen die je voeren langs prachtige palazzi, kerken en markten. Venetië is ongetwijfeld één van de meest romantische steden van Europa. Ooit was die romantiek ver te zoeken. De oorspronkelijke inwoners (de Veneti) van het dichtbij gelegen vasteland werden herhaaldelijk naar de moerasgebieden verjaagd door de Barbaren zodat ze besloten er permanent te gaan wonen. Zo werd Venetië gebouwd op 120 eilandjes die met elkaar zijn verbonden door middel van 400 bruggen. De stad ligt in een lagune in het noordoosten van Italië. Via het Giudeccakanaal vaar je met je cruiseschip de stad in en uit.

Transfer naar de luchthaven en retourvlucht naar Amsterdam.


Klik op de foto om te vergroten of scroll naar beneden voor andere suggesties


Overige suggesties voor Cruises


De voorgestelde reizen op mijn website zijn vooral bedoeld als suggesties en zijn slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Laat je inspireren, bepaal je wensen en laat een reisvoorstel op maat maken. Ook als je weet wat je wilt; ik blijf met je meedenken om de perfecte reis samen te stellen.

button reisvoorstelBUTTON VRAAG STELLENBUTTON NAAR HOMEPAGE