instagram arrow-down

Lenneke Verhaar
lenneke@travelandtours.nl
06-29554866

Curaçao & Bonaire

Deze eilanden zijn allebei populaire toeristische bestemmingen vanwege hun prachtige stranden, duik- en snorkelmogelijkheden en het warme klimaat het hele jaar door. Curaçao heeft, naast mooie stranden en onderwaterwereld, meer ontwikkelde toeristische voorzieningen en accommodaties in vergelijking met Bonaire, dat een meer rustige en natuurlijke omgeving biedt. Bonaire staat bekend om zijn ongerepte natuurlijke schoonheid en is uitgeroepen tot een nationaal park om de onderwateromgeving en de beschermde kustlijn te behouden.


Welk eiland je ook kiest, je zult er zeker genieten. Maar waarom eigenlijk kiezen? Als je wat langer de tijd hebt dan is het ook heel leuk om beide te combineren. Een vlucht van nog geen half uur brengt je van de een naar de ander. En een huurauto staat op beide eilanden voor je klaar om je bezoek volop te benutten.

“een vlucht van nog geen half uur brengt je van de een naar de ander”

CURACAO: Van kleine paradijsjes waar nauwelijks iemand komt tot grote toeristentrekkers en van snorkelen met schildpadden tot cocktails drinken in de late uurtjes: de stranden van Curaçao bieden voor ieder wat wils.

Populaire snorkelbestemmingen zijn Tugboat, Blue Bay, Playa Lagun en Playa Piskadó en windsurfers kunnen hun sport beoefenen op Spaanse Water. Voor de beste duikplekken moet je vaak wel even met een bootje mee om naar de beste duikspots te varen. Je vindt op Curaçao meerdere aanbieders van duiktochten.

Bezoek Willemstad, de hoofdstad van Curaçao. Het bekendste deel van deze kleurrijke stad is het toeristische stadsdeel Punda. Hier vind je onder andere de wereldbekende handelskade, met gevels in alle kleuren van de regenboog. Of beklim de top van de Christoffelberg voor een panoramisch uitzicht. Spot lokale vogels en planten zoals wilde orchideeën, de zeldzame schuur uil Palabrua of een witstraat hert.

Zin in avontuur; je kunt op Curaçao kajakken, off-road tochten maken met een ATV, maar ook paardrijden in de natuur.

BONAIRE: Denk je aan Bonaire, dan denk je aan helderblauw water, uitgestrekte koraalriffen, rust en ruimte. Maar vergeet de parelwitte stranden in verscholen baaien niet. Voor de mooiste ga je op pad met een huurauto. Zorg ervoor dat er een duikbril met snorkel in je tas zit. Want welk strand op Bonaire je ook bezoekt, de onderwaterwereld is overal verbluffend mooi. Bonaire is dus echt een paradijs voor snorkelaars en duikers. Er zijn maar liefst 86 officiële duiklocaties op Bonaire. Heb je nog nooit gedoken? Geen zorgen, er zijn diverse duikscholen op het eiland. Samen met de instructeur ontdek je de mooiste plekken.

Je kunt ook gaan kajakken door het mangrovebos, met een 4×4 een tocht maken door Washington Slagbaai National Park, de slavenhuisjes bezoeken, paardrijden door de natuur of gewoon een paar uur chillen in een van de beachclubs of in het kleurrijke Kralendijk.


Voorbeeldreizen Caribbean & Latijns-Amerika:


De voorgestelde reizen op mijn website zijn vooral bedoeld als suggesties en zijn slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Laat je inspireren, bepaal je wensen en laat een reisvoorstel op maat maken. Ook als je weet wat je wilt; ik blijf met je meedenken om de perfecte reis samen te stellen.

button reisvoorstelBUTTON VRAAG STELLENBUTTON NAAR HOMEPAGE