instagram arrow-down

Lenneke Verhaar
lenneke@travelandtours.nl
06-29554866

Cycladen & Eilandhoppen

Eilandhoppen is een hele leuke en relaxte manier om een aantal van de prachtigste Griekse eilanden te ontdekken. Met het zonnetje op het dek van de ferry kijk je met een glimlach terug naar het eiland waar je net geweest bent om alweer uit te kijken naar het volgende eiland. Op de Cycladen vind je overal spierwitte geblokte huisjes met blauwe luiken in witgekalkte straatjes. Een turkooizen zee en gouden zandstranden, heerlijke taverna’s en gezellige winkeltjes. De Cycladen bestaan uit 56 iconische eilanden die als pareltjes in de Egeïsche Zee liggen dus vele combinaties zijn  mogelijk, hieronder een voorbeeld:

Dag 1: Vlucht van Amsterdam naar Mykonos en ferry van Mykonos naar Naxos. 
Naxos is het grootste Cycladen eiland. De mooie zandstranden, de schilderachtige dorpjes en het grote aantal bezienswaardigheden in combinatie met de goede toeristische infrastructuur trekken elke zomer een groot aantal bezoekers.

Naxos stad (of Chora) is een van de mooiste Cycladische stadjes. Vanaf de haven tot bovenaan bij het Venetiaanse kasteel blijf je onder de indruk van de smalle, steile straatjes en de oude stenen huisjes.

“Naoussa is één van de mooiste dorpen van Paros met helderwitte huizen, smalle geplaveide straten, poortjes en kerken en het heeft prachtige stranden.”

Dag 7:  Ferry van Naxos naar Paros
Paros, het op twee na grootste Cycladen eiland, heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een modern toeristisch centrum.

Naoussa is één van de mooiste dorpen van Paros met helderwitte huizen, smalle geplaveide straten, poortjes en kerken en het heeft prachtige stranden. Het dorp is met zijn trendy bars een kosmopolitisch vakantieoord geworden. Een bezienswaardigheid is het Venetiaanse Kastro, waar ieder jaar op 23 augustus de slag met de piraat Barbarosa wordt herdacht.

Dag 13: Ferry van Paros naar Mykonos
Mykonos is één van de bekendste Cycladen eilanden en is het Griekse partyeiland bij uitstek. Het eiland is in de laatste decennia de trekpleister geworden voor allerlei beroemdheden uit heel de wereld. Wat Mykonos zeer speciaal maakt is de stad Mykonos zelf en de mooie stranden.

Mykonos-stad, ook wel Chora of klein Venetië genoemd, is een bruisend pittoresk stadje met witte huizen en kerken, smalle gezellige steegjes vol met winkeltjes en waar aan het water op een laag heuveltje de wereldbekende windmolens van Mykonos staan. Deze molens zijn heel vaak te zien geweest in posters of in beroemde films zoals “Shirley Valentine”, “The Bourne Identity” en “Summer Lovers”.

Dag 15: Transfer naar de luchthaven en retourvlucht naar Amsterdam.


Klik op de foto om te vergroten of scroll naar beneden voor andere suggesties

 


Overige suggesties voor Zuid-Europa


De voorgestelde reizen op mijn website zijn vooral bedoeld als suggesties en zijn slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Laat je inspireren, bepaal je wensen en laat een reisvoorstel op maat maken. Ook als je weet wat je wilt; ik blijf met je meedenken om de perfecte reis samen te stellen.

button reisvoorstelBUTTON VRAAG STELLENBUTTON NAAR HOMEPAGE