instagram arrow-down

Lenneke Verhaar
lenneke@travelandtours.nl
06-29554866

Een rondje Madeira

Dag 1 & 2: Funchal

Na aankomst op de luchthaven rijd je met de huurauto naar het prachtige vissersdorpje Camara de Lobos, net buiten de hoofdstad Funchal. Hier verblijf je op de mooiste plek aan de fotogenieke baai. ’s Avonds natuurlijk heerlijk uit eten aan het water. Vanuit Camara de Lobos ben je zo in de levendige hoofdstad Funchal. Een heerlijk dagje slenteren door de oude binnenstad, langs de haven en langs de kleurrijke marktjes.

Dag 3 & 4: Calheta

Eerst heerlijk ontbijten en daarna rij je langs de prachtige zuidkust naar Calheta. Mis onderweg het spectaculaire uitkijkplatform bij Cabo Girao niet. In Calheta kun je genieten van stranden en kristalhelder water, en het staat bekend om zijn suikerriet- en bananenplantages. Vanuit Calheta kun je met de auto een mooie tocht door het binnenland maken en daar de wandelschoenen aantrekken.

Dag 5: Porto Moniz

Vanuit Calheta gaat de reis verder naar Porto Moniz, een plaats die beroemd is om zijn natuurlijke zwembaden. Deze natuurlijke zwembaden zijn gecreëerd door vulkanische activiteit en bieden een unieke en verfrissende zwemervaring. Het is ook een geweldige plek om te genieten van prachtige uitzichten op de oceaan en de ruige kustlijn.

Dag 6: Sao Vicente

Op het gemak rij langs de noordkust in oostelijke richting. Je eerste stop is Santana. Het dorp ligt in het heuvelachtige binnenland van Madeira en staat bekend om zijn typische huisjes.

De Palheiros zoals deze typische driehoekige huisjes heten zijn ook wel erg bijzonder. In het centrum van het dorp naast het gemeentehuis staan er enkele die op één na niet meer bewoond worden. De rest van de Palheiros zijn momenteel in gebruik als winkel. Je kunt er typische producten van Madeira kopen.

Je kunt ook de Grotten van São Vicente bezoeken, een ondergronds systeem van lavatunnels en kamers, en waar je meer leert over de vulkanische geschiedenis van het eiland.

Dag 7: Santo Antonio da Serra

Vroeg uit de veren, want vandaag een lange, maar indrukwekkende dag. Je rijdt door het binnenland naar de hoogste berg van het eiland, de Pico Ruivo (1862 meter). Daarna rij je naar de noordoostelijke punt, het onherbergzame Ponta de Sao Lourenço. Je overnacht in het binnenland in Santo Antonio da Serra.

Dag 8: terugvlucht vanaf Funchal

Je levert je huurauto af want het is tijd om naar huis te vliegen. Je kunt natuurlijk ook je reis verlengen met nog een paar dagen Funchal.


Voorbeeldreizen Portugal:


De voorgestelde reizen op mijn website zijn vooral bedoeld als suggesties en zijn slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Laat je inspireren, bepaal je wensen en laat een reisvoorstel op maat maken. Ook als je weet wat je wilt; ik blijf met je meedenken om de perfecte reis samen te stellen.

button reisvoorstelBUTTON VRAAG STELLENBUTTON NAAR HOMEPAGE