instagram arrow-down

Lenneke Verhaar
lenneke@travelandtours.nl
06-29554866

Piramides & Nijlcruise Egypte

Dag 1: Caïro

Bij aankomst op het vliegveld in Caïro word je persoonlijk ontvangen. Hij of zij gaat mee naar het hotel om in te checken en helpt je op het vliegveld om een visum voor Egypte te kopen

Dag 2: Excursie naar piramides Gizeh, Sakkara en Dahshur

Op deze eerste dag van je Egypte reis ga je met je eigen privégids naar de wereldberoemde piramides van Gizeh, maar ook naar de trappiramide in Sakkara en enkele tombes in de buurt. En wist je dat er vlakbij Gizeh nog veel meer piramides zijn? Vooral bij de mysterieuze knikpiramide en de rode piramide in Dahshur komen nog bijna geen andere toeristen. Deze dag is inclusief lunch (exclusief drankjes).

​Een indrukwekkende aanvulling op deze dag is de avondexcursie naar de sound & lightshow bij Gizeh. In een lichtshow bij de piramides vertellen stemmen uit het verleden o.a. het verhaal van de Sfinx, die al 5000 jaar de dodenstad van Gizeh bewaakt.

Dag 3: Transfer naar Luxor, Nijlcruise, Karnak & Luxor Tempel

Na het ontbijt wordt je opgehaald voor de transfer naar de luchthaven van Caïro voor de binnenlandse vlucht naar Luxor. Hier ga je aan boord van jullie Nijlcruise schip. Na de lunch breng je een bezoek aan de Karnak & Luxor tempels. De tempel van Luxor ligt midden in de huidige stad. Het is een van de best bewaard gebleven tempelcomplexen uit de Egyptische oudheid. De tempels van Karnak zijn één groot museum en het grootste religieuze bouwwerk in de wereld. Diner aan boord.

Dag 4 – Nijlcruise, Vallei der Koningen, Hatshepsut & Esna

Na het ontbijt bezoeken jullie de Vallei der Koningen en de tempel van Hatshepsut. 

De Vallei der Koningen, ooit de grote plaats van de waarheid genoemd, is een majestueus domein van de farao’s die ooit in grote stenen Sarcophagi lagen, wachtend op onsterfelijkheid. De geïsoleerde vallei achter Deir el Bahri wordt gedomineerd door de piramidevormige bergtop.

De tempel van Hatshepsut is niet alleen een herdenkingstempel die koningin Hatsjepsoet eert, het is ook een van de grootste Egyptische architectonische prestaties. Ontworpen door Senenmoet (steward en architect van Hatshepsut).

Terug aan boord worden de touwen losgegooid en ronkt de motor. Langzaam trekt de cruise op en zetten jullie koers richting Esna. 

Tijdens de route van Luxor naar Aswan zie je veel van het dagelijkse leven in Zuid-Egypte. Kamelen die in open laadbakken van een vrachtauto naar de kamelenmarkt worden gebracht, kinderen die terugkomen van school, marktkramen langs de kant van de weg die vers fruit aanbieden.

Dag 5 – Nijlcruise, Edfu & Kom Ombo

Vandaag staat een bezoek gepland aan de best bewaarde tempel van Egypte, de Horustempel bij Edfu. Dit spirituele eerbetoon aan de God met het valkenhoofd doet qua kracht en schoonheid niet onder doen aan de tempel van Karnak in Luxor.

Na de lunch vaar je naar Kom Ombo en ga je van boord om de imposante tempel van de goden Sobek en Haroeris te bezoeken. De tempel bij Kom Ombo staat nog op zijn oorspronkelijke plek aan de Nijl. 

‘s Avonds kun je aan boord wederom genieten van kleurrijke gerechten, kun je gezellig blijven hangen in het restaurant, vanaf het dek naar de sterren turen of lekker ontspannen in je eigen cabin.

Dag 6 – Nijlcruise, Aswan, Felucca tocht

Na het ontbijt bezoek aan de High Dam, Old Dam en the tempel van Philae.

Om overstromingen te kunnen controleren werd er bij Aswan eerst een kleinere dam gebouwd en daarna in de 60’er jaren de grote Highdam. Deze dam is een technisch hoogstandje dat in samenwerking met de Russen is gebouwd. Wanneer je bovenop de dam staat, heb je een indrukwekkend uitzicht op het gigantische Nassermeer aan de ene kant en de Nijl aan de andere kant.

Philae tempel is een van de favoriete tempels in Egypte. Je vaart er met een bootje naartoe, want het ligt op een eilandje tussen de Highdam en de oude dam. Deze lieflijke tempel is gewijd aan Isis, de godin van de liefde en muziek.

Terug op het schip staat de lunch klaar. Aan het einde van de middag ga je aan boord van een Felucca om te varen rond Kitchener’s island en Agha Khan island. Diner aan boord.

Dag 7 – Nijlcruise & bezoek Abu Simbel

De tempels van Abu Simbel zijn een absoluut hoogtepunt. De beelden van Ramses II zijn immens groot. Het is niet moeilijk om je voor te stellen dat vijandige volken die hier vroeger arriveerden zó onder de indruk waren dat ze liever rechtsomkeert maakten.

Een andere mogelijkheid is om een bezoek te brengen aan een Nubian Village met een motorboot vanuit Aswan. Tijdens de excursie heb je de kans om meer te leren over de levensstijl, architectuur, kunst en ambachten van de Nubische gemeenschap. De Nubische dorpen zijn geschilderd in alle kleuren van de regenboog. Om landbouw te gaan bedrijven rond de Nijl, verhuisden de vriendelijke Nubiërs meer dan 8000 jaar geleden vanuit Soedan, en daarom hebben ze een donkere huidskleur. Ze hebben hun eigen unieke taal die ze nooit aan een buitenstaander leren. Je krijgt een heerlijke Nubische lunch, bereid met verse ingrediënten en lokale recepten.

Transfer naar de luchthaven van Aswan voor een binnenlandse vlucht terug naar Cairo en vervolgens naar huis. Of je kiest ervoor om nog een paar dagen aan de Rode Zee te verblijven in een heerlijk strandresort.


Voorbeeldreizen Noord-Afrika & Midden Oosten:


De voorgestelde reizen op mijn website zijn vooral bedoeld als suggesties en zijn slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Laat je inspireren, bepaal je wensen en laat een reisvoorstel op maat maken. Ook als je weet wat je wilt; ik blijf met je meedenken om de perfecte reis samen te stellen.

button reisvoorstelBUTTON VRAAG STELLENBUTTON NAAR HOMEPAGE