instagram arrow-down

Lenneke Verhaar
lenneke@travelandtours.nl
06-29554866

Eilandhoppen Azoren

Prachtige Portugese groep eilanden in de Atlantische Oceaan die een paradijs zijn voor natuurliefhebbers. Maar ook mensen die houden van buitensporten zoals mountainbiken, vissen, zeilen en wandelen zullen het op de Azoren naar hun zin hebben. En vergeet niet om in een stoere Zodiac te stappen om walvissen te spotten. Of om een glas eilandwijn te drinken, die maken ze hier al sinds de zestiende eeuw. 

Dag 1: Amsterdam – Terceira
Na aankomst op de luchthaven van Terceira neem je je huurauto in ontvangst en rij je naar het hotel. Er is gelegenheid om bij te komen van de vlucht of duik direct de knusse straatjes in van Angra do Heroísmo. De hoofdstad van Terceira ligt in een schilderachtige baai en de huizen in de binnenstad stammen uit de 15e en 16e eeuw. Niet voor niets is de binnenstad al sinds 1983 op de Unesco Werelderfgoedlijst terug te vinden.

Dag 2: Terceira
Vandaag verken je het eiland Terceira verder. Je kunt de kratergrot in het midden van het eiland bezoeken maar ook naar het oosten gaan om daar het mooie strand van Praia da Vitoria te bezoeken. Ook heerlijk om langs de boulevard van Angra do Heroismo te wandelen en naar de boten te kijken die in en uit de haven varen.

Dag 3: Terceira – Faial
Na het ontbijt vlieg je naar de hoofdstad van Faial. In Horta vind je de wereldberoemde haven waar zeezeilers vanuit de hele wereld samenkomen om in Peter Café Sport verhalen uit te wisselen. Het internationale karakter van de gasten zorgt voor een unieke kosmopolitische sfeer.

“waar zeezeilers vanuit de hele wereld samenkomen om in Peter Café Sport verhalen uit te wisselen.”

Dag 4: Faial
Vandaag kun je een optionele halve dag whale watching bijboeken. De Azoren is één van de beste plaatsen in de wereld om walvissen en dolfijnen te spotten. Ook het walvismuseum is de moeite waard, of breng een bezoek aan de vulkaankrater op het schiereiland Capelinhos.

Dag 5: Faial – São Jorge
In de ochtend kun je nog de wereldberoemde haven van Horta bezoeken voordat de boot vertrekt naar het nabijgelegen São Jorge. Op São Jorge kun je prachtige wandelingen maken door het binnenland met zijn vele pittoreske dorpjes.

Dag 6: São Jorge
São Jorge heeft een spectaculair landschap. Over het eiland loopt een ‘rug’ van vulkanen waardoor het eiland grotendeels ver boven zeeniveau ligt. Daarnaast zijn de kenmerkende ‘fajas’ een indrukwekkend natuurverschijnsel. Deze landtongen hebben diepe kliffen doordat de aarde aan weerskanten in zee is gestort. 

Dag 7: São Jorge – Pico
Vanuit São Jorge ga je met een korte ferrytocht naar het hoogste punt van de Azoren; de berg Pico op het gelijknamige eiland. Deze berg, of ook wel vulkaan, is niet alleen het hoogste punt van de Azoren, maar zelfs van heel Portugal. Een pittige wandeling naar de top wordt beloond met een schitterend uitzicht over Pico en de omringende eilanden.

Dag 8: Pico – São Miguel
In de ochtend bezoek je de beroemde wijngaarden van Pico. Deze zijn al meer dan vijf eeuwen oud en staan op de Unesco Werelderfgoedlijst. Een bezoek aan één van de wijnboerderijen is een echte aanrader voor de reis verder met vliegtuig gaat naar São Miguel.

Dag 9: São Miguel
Het grootste eiland van de archipel is São Miguel, met de hoofdstad van de archipel, Ponta Delgada, bekend om haar vele kerken en musea. Ook hier kun je een whale watching excursie bijboeken. De wateren rond de Azoren zijn bijzonder voedzaam waardoor dolfijnen en walvissen in grote getale voorkomen.

Dag 10: São Miguel
Tijd om de binnenlanden van São Miguel te ontdekken. Bezoek de prachtige kratermeren Sete Cidades in het westen van São Miguel. Via Capelas gaat de reis door naar Ribeira Grande met haar botanische tuin en geisers. Vanuit Ribeira Grande is er de mogelijkheid om via de heilzame bronnen van Furnas terug te keren naar Ponta Delgada. De andere mogelijkheid is om ervoor te kiezen om door te rijden naar het afgelegen Nordeste.

Dag 11 t/m 15: São Miguel
De laatste dagen kun je heerlijk relaxen op São Miguel. Op dag 15 vlieg je terug naar Nederland.


Voorbeeldreizen Portugal:


De voorgestelde reizen op mijn website zijn vooral bedoeld als suggesties en zijn slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Laat je inspireren, bepaal je wensen en laat een reisvoorstel op maat maken. Ook als je weet wat je wilt; ik blijf met je meedenken om de perfecte reis samen te stellen.

button reisvoorstelBUTTON VRAAG STELLENBUTTON NAAR HOMEPAGE