instagram arrow-down

Lenneke Verhaar
lenneke@travelandtours.nl
06-29554866

Eilandhoppen Skiathos, Alonissos & Skopelos

De Sporaden is een eilandengroep waar de zee smaragdgroen gekleurd is. Toeristisch gezien is Skiathos verreweg het drukste eiland door de aanwezigheid van een vliegveld en de prachtige stranden. Naar het Oosten ligt Skopelos met dichtbegroeide bergen, een schilderachtige haven en de meeste opnamelocaties van de film Mama Mia. Het rustige Alonnisos is het meest oostelijk gelegen en heeft een dicht naaldbos en een schitterende onderwaterwereld. Ik heb alle drie de eilanden bezocht en vond ze erg leuk, vooral Skopelos en Alonissos hebben mijn hart gestolen.

Dag 1: Skiathos

Na aankomst op de luchthaven wordt je opgehaald en naar je accommodatie gebracht Dit bruisende eiland verwelkomt je met zijn levendige sfeer en mooi stranden. Skiathos Stad is een moderne stad met een luxe haven, pittoreske huisjes, gezellige loungebars en een levendige boulevard. Het heeft ook smalle steegjes vol met boetiekwinkels. Maak een duik in de azuurblauwe wateren van Koukounaries Beach, die wordt beschouwd als een van de mooiste stranden van Europa. De groene omgeving en het gouden zand vormen een perfecte plek om te ontspannen.

Het is het meest mondaine eiland van de Sporaden, en als je het liever allemaal wat rustiger hebt, dan kun je ervoor kiezen hier kort te zijn. Je moet er overigens wel naar toe, want het is het enige eiland met een vliegveld.

Dag 2 t/m 6: Alonissos

Alonissos is het rustigste eiland van de Sporaden. Er hangt een speciale sfeer op het eiland dat bekend staat om zijn serene en natuurlijke schoonheid. Het is de thuisbasis van het Maritieme Nationaal Park van de Noordelijke Sporaden, waar bedreigde diersoorten zoals de Mediterrane monniksrob beschermd worden.

Verken het charmante stadje Patitiri, met zijn witgekalkte huizen en kleurrijke luiken. Maak een wandeling door olijfgaarden en geniet van panoramische uitzichten vanaf de heuvels. Voor degenen die van duiken houden, biedt Alonissos een onderwaterwereld vol prachtige koralen en zeeleven.

Dag 7 t/m 12: Skopelos

Terwijl je aanmeert in de haven van Skopelos-stad (Chora), word je begroet door witte huizen met rode daken die tegen de heuvels aan liggen. Het is als een amfitheater gebouwd en strekt zich uit van de haven tot aan het kasteel. Auto’s kunnen bijna niet komen in Chora, dus wandel ongestoord door de geplaveide straten en ontdek verborgen pleinen en traditionele tavernes. Maar let wel op, er zijn heel veel trappen in Chora, en heel veel kerken. Skopelos telt er ongeveer 360.

Het grootste gedeelte van de film Mama Mia (2007) met Pierce Brosnan en Meryl Streep in de hoofdrollen is op Skopelos opgenomen. Bezoek zeker het kerkje bovenop een rots aan het water waar de trouwscene is opgenomen. Daarnaast staat het eiland bekend om zijn vele wandelpaden in de prachtige natuur.

Er zijn ook fijne stranden op Skopelos omgeven door pijnbomen en helderblauw water, sommige bereik je met een watertaxi die vanuit de haven vertrekt.

Dag 13 t/m 14: Skiathos

Je bent weer terug op Skiathos en hebt een paar dagen te tijd om hier nog wat rond te kijken, souvenirs voor thuis te kopen en te genieten van een heerlijk diner in een van de vele tavernes.

Dag 15: Naar huis

Je vlucht vertrek vandaag weer naar huis. Je kunt er ook voor kiezen om bovenstaand programma in drie weken te doen, dan heb je net wat meer tijd om alle eilanden te verkennen. De verdeling van de tijd per eiland is individueel te bepalen, met inachtneming van het schema van de ferries.


Voorbeeldreizen Griekenland:


De voorgestelde reizen op mijn website zijn vooral bedoeld als suggesties en zijn slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Laat je inspireren, bepaal je wensen en laat een reisvoorstel op maat maken. Ook als je weet wat je wilt; ik blijf met je meedenken om de perfecte reis samen te stellen.

button reisvoorstelBUTTON VRAAG STELLENBUTTON NAAR HOMEPAGE