instagram arrow-down

Lenneke Verhaar
lenneke@travelandtours.nl
06-29554866

Familiereis Namibië

Indien je nog zou twijfelen: Namibië leent zich perfect voor gezinnen die met kinderen een verre reis willen maken. De bestemming is veilig, beschikt over betaalbare accommodatie en een prima weginfrastructuur. De grootste obstakels zijn de lange afstanden en hoge temperaturen, die vlot op te lossen zijn met genoeg stops onderweg en voldoende tijd in het verkoelende zwembad. Deze rondreis speelt daar dan ook zo goed mogelijk op in.

Dag 1 & 2: Windhoek – Erindi Private Game Reserve
Na aankomst op de luchthaven van Windhoek pik je de huurwagen op. De eerste twee dagen breng je door in Erindi, een privéreservaat met rijk cultureel erfgoed, deskundige gidsen en een ongeëvenaarde gastvrijheid. Een safari voor kinderen, ook onder de 6 jaar is een superleuke en informatieve activiteit.

Dag 3 – Erongo Gebergte
Het is een relatief korte rit naar het ongerepte wildernisgebied van het Erongo Gebergte. Neem de tijd om te genieten van de prachtige omgeving. Breng de dag door bij het zwembad of opteer voor één van de volgende aanbevolen activiteiten: rit in de bergen, begeleide wandeling of vogelspotten.

“Een safari voor kinderen, ook onder de 6 jaar is een superleuke en informatieve activiteit”

Dag 4 & 5 – Swakopmund
Tijd voor een nieuwe omgeving! De reis gaat door naar Swakopmund, een uitstekende uitvalsbasis voor tal van spannende activiteiten voor jong en oud: paardrijden, sandboarden, 4×4 tours, boottochten waarbij je interactie hebt met de vele zeehonden die hier leven.

Dag 6 & 7 – Solitaire
Via de Kuiseb bergpas bereik je Solitaire. Deze afgelegen nederzetting is gelegen aan de rand van het Namib Naukluft Nationaal Park. Bezoek het Cheetah Sanctuary, een thuis voor katachtigen die helaas niet kunnen worden vrijgelaten. Vertrek de volgende ochtend op dagtocht naar Sossusvlei, Deadvlei en Sesriem Canyon (tip: ga vroeg op pad en vraag een ontbijtpakket om mee te nemen).

Dag 8 & 9 – Kalahari
De route leidt naar de Kalahari woestijn, een desolate regio dat ondanks de droogte wemelt van het wildleven. Het is een geweldige plek om te sterrenkijken en om meer te weten te komen over de San (ook wel Bosjesmannen genoemd). Hoewel hun manier van leven aan het uitsterven is, worden nog steeds wandeltochten aangeboden waarbij ze hun traditionele gebruiken demonstreren (inclusief).

Dag 10 & 11 – Harnas Wildlife Foundation
De laatste bestemming van deze rondreis ligt 300 km ten oosten van Windhoek. Harnas Wildlife Foundation is een organisatie die zich inzet voor de bescherming van bedreigde wilde dieren in Namibië. Een echte aanrader is de voedertour die ’s ochtends plaatsvindt. Vanuit een open 4×4 aanschouw je hoe grote katten, wilde honden en bavianen hun voedsel verorberen terwijl je leert over hun gedragingen.

Dag 12 – Vertrek Windhoek
Je keert terug naar de luchthaven, waar je de huurwagen inlevert. Einde van een prachtige rondreis!


De voorgestelde reizen op mijn website zijn vooral bedoeld als suggesties en zijn slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Laat je inspireren, bepaal je wensen en laat een reisvoorstel op maat maken. Ook als je weet wat je wilt; ik blijf met je meedenken om de perfecte reis samen te stellen.

button reisvoorstelBUTTON VRAAG STELLENBUTTON NAAR HOMEPAGE