instagram arrow-down

Lenneke Verhaar
lenneke@travelandtours.nl
06-29554866

Fins Lapland avonturenweek

Je kunt de besneeuwde natuur  en de ijskoude meren verkennen door middel van sneeuwschoenwandelen, cross country skiën, husky-, rendier- of sneeuwscootersafari. Je kunt prachtige wandelingen maken, ijszwemmen, ijsvissen, in een rokende sauna zitten en slapen in een lodge, het sneeuw hotel of in een Aurora Dome, een unieke manier om te overnachten midden in de natuur. Je kunt ook op zoek naar het noorderlicht, het is altijd spectaculair om te zien hoe de hemel in brand staat. In Harriniva zijn er dus heel veel mogelijkheden, hieronder een voorbeeldprogramma:

Dag 1: vlucht Amsterdam – Kittila, rit naar Harriniva, introductie en kennismaking.
Vanaf Schiphol vlieg je via Helsinki naar de luchthaven van Kittilä in het noorden van Lapland. Vanaf de luchthaven word je naar Harriniva gebracht, op circa 70 km. Daar ontmoet je de gids en je krijgt informatie over het programma van de komende week. 

Dag 2: bezoek rendierboerderij en rendiersafari
Vandaag bezoek je een rendierboerderij. Om te beginnen krijg je informatie over het houden van rendieren en hun rol in de Lapse cultuur. De rendierhouders tonen je hoe je een rendier vangt met een lasso, wat je ook zelf mag proberen. Nadat je de rendierhouders geholpen hebt om de rendieren voor de sledes te spannen, maak je een twee uur durende rendiersafari door de bossen per slede. Je luncht tijdens de safari bij een open vuur. Later in de middag kun je gebruik maken van de sauna en wacht je een heerlijk diner.

Dag 3: sneeuwscootersafari
Na instructies van de ervaren gids maak je per sneeuwscooter een sneeuwscootersafari door het mooie fjeld-landschap. Het sneeuwscooterspoor kronkelt door bossen en gaat over een bevroren meer. Je bezoekt een oerbos, waar de gids vertelt over de natuur en het project dat Harriniva sponsort. Onderweg lunch je bij een open vuur in de wildernis. De tocht is tussen de 60 en 80 km en zal ongeveer 5 uur duren.

Dag 4: Aurora Dome Torassieppi meer
De komende nacht slaap je in een Aurora dome, een unieke manier om winters Lapland te ervaren. De knusse en warme Domes liggen aan de oever van het Torassieppi meer, een perfecte locatie om het noorderlicht aan de sterrenhemel te spotten. De comfortabele tenten zijn in iglo-stijl gebouwd en beschikken over een luxe bed, een open haard en een zitje. Door het transparante raam heb je een schitterend uitzicht over het bevroren meer, de witte bossen en hopelijk het magische noorderlicht. Hoe romantisch wil je het hebben? Toilet, douche en sauna zijn op loopafstand van de Dome. Tal van activiteiten mogelijk, wat te denken van een heuse Lapse kookworkshop. Er worden alleen lokale en biologische producten gebruikt en onder leiding van een ervaren kok ga je heerlijk traditioneel Laps eten bereiden. Een gezellige avond wordt het, want samen met de andere deelnemers geniet je tijdens het diner van je eigen kookkunsten!

“Bij de start stuiven de honden weg, maar al snel hoor je alleen nog hun gehijg, gekraak van de sneeuw onder hun poten en de slee.”

Dag 5: Harriniva
Terug naar Harriniva en rest van de dag vrij

Dag 6: start 2-daagse huskysafari
Na het ontbijt pak je je spullen in voor een overnachting in de wildernis. In het Arctisch Sledehondencentrum maak je kennis met de husky’s. Hier leer je hoe je een huskyslede bestuurt en vertrek je vervolgens met een eigen slede en huskyteam van 4-5 honden, voor een prachtige 2-daagse huskysafari. Bij de start stuiven de honden weg, maar al snel hoor je alleen nog hun gehijg, gekraak van de sneeuw onder hun poten en de slee. Voor de rest heerst hier de overweldigende stilte!

Onderweg stop je voor de lunch rond een open vuur. De afstand naar de wildernishut met sauna waar je dineert, overnacht en ontbijt bedraagt circa 25 km. De omstandigheden om te overnachten zijn primitief, maar het verblijf is wel midden in de wildernis. Een onvergetelijke belevenis en bovendien een goede plek om het noorderlicht te spotten.

Dag 7: huskysafari
Je spant de husky’s voor de slede en gaat weer op pad. Vandaag leg je met de huskyteams een afstand af van 25 tot 30 km. Onderweg stop je voor de lunch rond een open vuur. In de middag kom je terug in Harriniva. Na een verdiende sauna ga je genieten van een heerlijk diner met Lapse specialiteiten.

Dag 8: transfer en vlucht Kittilä – Amsterdam
Na het ontbijt vertrek en vervoer naar het vliegveld in Kittilä en terugkeer via Helsinki naar Amsterdam.


Voorbeeldreizen Het Hoge Noorden:


De voorgestelde reizen op mijn website zijn vooral bedoeld als suggesties en zijn slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Laat je inspireren, bepaal je wensen en laat een reisvoorstel op maat maken. Ook als je weet wat je wilt; ik blijf met je meedenken om de perfecte reis samen te stellen.

button reisvoorstelBUTTON VRAAG STELLENBUTTON NAAR HOMEPAGE