instagram arrow-down

Lenneke Verhaar
lenneke@travelandtours.nl
06-29554866

Fins Lapland: winterwonderland

Een droom die werkelijk wordt: een witte winter vieren in een bos, waar de takken ver doorbuigen onder het gewicht van de sneeuwlast die ze dragen. Fins Lapland is een van de laatste wildernissen van Europa en biedt mogelijkheden voor een vakantie met rust én met actie in de natuur, zoals een sneeuwscooter-, husky en rendiersafari.

Je verblijft in een hotel of in een houten chalet, net wat je zelf prettig vindt. In de hotels zijn restaurants en kun je ’s avonds uit eten, de chalets liggen in de bossen van Lapland, hebben een keuken zodat je zelf ook eens eten kunt maken, een gezellige open haard en een sauna.

“Je verblijft in een hotel of in een houten chalet, net wat je zelf prettig vindt”

Iedere dag maak je een excursie, je krijgt de hele week een thermo overall, schoenen, handschoenen en muts te leen. Zorg zelf voor goede sneeuwschoenen, een winterjas (die draag je onder je overall als het erg koud is) en laagjes kleding.

Dag 1: Vlucht van Rotterdam naar Kittila

Na aankomst op de luchthaven wordt je naar je accommodatie gebracht.

Dag 2: Noorderlicht sneeuwscootersafari

Tijdens donkere en heldere nachten heb je de kans om het noorderlicht te zien. Per sneeuwscooter rijd je de wildernis in, op zoek naar het noorderlicht. Tijdens de tocht wordt een stop gehouden om bij een kampvuur op te warmen met een kop koffie of thee. Mocht het noorderlicht niet te zien zijn, dan kun je alsnog genieten van het prachtige landschap. De gids zal je meer vertellen over het noorderlicht en de verschillende mythen over dit indrukwekkende natuurverschijnsel.

Dag 3: Excursie naar een rendierenfarm

Ervaar het hedendaagse Sami leven op een rendierboerderij! Tijdens je bezoek aan de rendierboerderij kun je de rendieren van dichtbij meemaken. Je mag ze voeren en de tammere rendieren mag je bovendien aaien. Verder staat op het programma: een tocht per rendierslee, een cursus lasso werpen en een bezoek aan een klein Sami museum/kunstgalerie.

Dag 4: Sneeuwscootersafari en ijsvissen

Nadat je op je sneeuwscooter naar een bevroren meer bent gereden, krijg je de kans om de traditionele manier van vissen te proberen – via een gat in het ijs. Je kunt ook met een net vissen. De gids zal een lichte lunch serveren, misschien inclusief een door jezelf gevangen visje?

Dag 5: Sneeuwschoensafari op zoek naar het noorderlicht

Na een korte transfer ga je met de sneeuwschoenen onder de wildernis in, op zoek naar het noorderlicht. De tocht voert door de diepe sneeuw bij de Äkäsjoki rivier en de Äkäslinkka watervallen. Mocht er geen noorderlicht te zien zijn, dan kun je ook eenvoudigweg genieten van de mystieke rust, de stilte en de prachtige omgeving. Na afloop kun je bijkomen met een warm drankje bij het vuur.

Dag 6: Bezichtiging SnowVillage & husky safari

Je gaat naar de magische wereld van ijs en sneeuw, naar het ijskoude Snow Village. In de enorm grote iglo kun je de vele prachtig gedecoreerde kamers, de ijsbar en het ijsrestaurant bewonderen. Een gids zal je rondleiden en vertellen over de bouw van dit bijzondere hotel. In de ijsbar kun je een drankje bestellen en de fantastische kunstwerken bekijken. Na afloop word je weer teruggebracht.

Dag 6: Husky safari

Stel je eens een tocht per huskyslee door de besneeuwde bossen voor! Een slee trekken is voor husky’s geen enkel probleem, ze kunnen hiermee zelfs heel hoge snelheden bereiken. Op de huskyboerderij zal je ongeveer honderd Alaska- en Siberische husky’s ontmoeten. De gids zal je uitleggen hoe je de slee kunt besturen, waarna je klaar bent om de arctische natuur in te gaan. Bij terugkomst krijg je in de kota een kopje koffie of thee.

Dag 7: Dag ter vrije besteding

Misschien lekker een dagje naar de sauna, wat winkelen of toch nog een keer een stukje rijden op een sneeuwscooter, de dag mag je helemaal zelf indelen.

Dag 8: Transfer naar de luchthaven van Kittilä.
Vandaag ga je weer naar huis met een heleboel nieuwe en mooie herinneringen.


Voorbeeldreizen Het Hoge Noorden:


De voorgestelde reizen op mijn website zijn vooral bedoeld als suggesties en zijn slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Laat je inspireren, bepaal je wensen en laat een reisvoorstel op maat maken. Ook als je weet wat je wilt; ik blijf met je meedenken om de perfecte reis samen te stellen.

button reisvoorstelBUTTON VRAAG STELLENBUTTON NAAR HOMEPAGE