instagram arrow-down

Lenneke Verhaar
lenneke@travelandtours.nl
06-29554866

Het Hoge Noorden

Fins Lapland, IJsland, Noorwegen, de Lofoten & Hurtigruten

Veel mensen zijn er verliefd op: de natuur, de meren, bergen, fjorden,  in de winter het ijslandschap, het bijzondere licht en de cultuur van de oorspronkelijke bewoners. Naast de Scandinavische talen onderscheiden de landen zich door unieke natuur en cultuur. 

“maar ook om in het magische ijslandschap een husky, rendier of sneeuwscootertocht te maken”

Fins Lapland staat bij veel mensen op de bucketlist en dat is niet zo vreemd, het is een echte aanrader om te bezoeken in de winter. Natuurlijk om op zoek te gaan naar het noorderlicht, maar ook om in het magische ijslandschap een husky, rendier of sneeuwscootertocht te maken.

In het hoge noorden van Noorwegen vind je de Lofoten, bekend om haar goede viswateren, schitterende natuur, en afgelegen karakteristieke vissersdorpjes, ook hier kun je het noorderlicht vinden. Hier vind je ook de Hurtigruten cruisen, door veel mensen gezien als de mooiste zeereizen ter wereld. En het leuke is dat je ook een korte cruise kunt inpassen in je rondreis Noorwegen.

IJsland wordt het land van vuur en ijs genoemd, het landschap is namelijk grotendeels gevormd door vulkaanuitbarstingen. Nog steeds is er veel geothermische activiteit; geisers spuiten regelmatig heet water van diep onder het aardoppervlak omhoog. Het landschap is prachtig, ruig en vraagt om een roadtrip met een 4-WD. Heeft het opborrelende water een aangename temperatuur, dan kun je er een bad in nemen, zoals in de beroemde Blue Lagoon. In de hoofdstad Reykjavik worden kleurige huisjes afgewisseld met moderne architectuur en kunst.


Voorbeeldreizen Het Hoge Noorden:


De voorgestelde reizen op mijn website zijn vooral bedoeld als suggesties en zijn slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Laat je inspireren, bepaal je wensen en laat een reisvoorstel op maat maken. Ook als je weet wat je wilt; ik blijf met je meedenken om de perfecte reis samen te stellen.

button reisvoorstel BUTTON VRAAG STELLEN BUTTON NAAR HOMEPAGE