instagram arrow-down

Lenneke Verhaar
lenneke@travelandtours.nl
06-29554866

Hurtigruten, cruisen maar dan anders

Toen ik, jaren geleden, mijn toeristische opleiding ging volgen, werd de Hurtigruten tijdens de les de mooiste zeereis ter wereld genoemd, het was zelfs een examenvraag.

Hurtigruten is de naam van de rederij die het zuiden en het noorden van Noorwegen al sinds 1893 met elkaar verbindt. Oorspronkelijk zorgden de schepen voor een gestage levering van post en goederen aan de inwoners. Intussen worden vooral reizigers vervoerd, maar de routine van het dagelijkse laden en lossen is bewaard gebleven en geeft de reis een authentieke beleving

De klassieke route & expeditie reizen

De klassieke formule betekent 7 dagen en 34 havens noordwaarts, 6 dagen en 33 havens zuidwaarts, 2500 zeemijlen in totaal. De vele excursiemogelijkheden maken van iedere Hurtigruten tocht een unieke reis.

Tegenwoordig kun je ook langs de Noorse fjordenkust meevaren met een andere formule van Hurtigruten, namelijk de expeditie reizen. Tijdens deze reizen worden er minder stops dan op de klassieke route gemaakt en is er meer aandacht voor ontdekking aan land en natuurbeleving.

Bij een individuele reis kies je de periode en de excursies van je voorkeur. Ook is het mogelijk om een korter traject te volgen, bijvoorbeeld de route Bergen – Kirkenes – Trondheim, de route Bergen – Kirkenes in noordelijke richting, of de route Kirkenes – Bergen in zuidelijke richting.

“Ook is het mogelijk om een korter traject te volgen, bijvoorbeeld de route Bergen – Kirkenes – Trondheim”

De groepsreizen worden begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleider. In de winter kun je het Hurtigruten traject combineren met enkele dagen in het winterse wonderland van Noorwegen. In de zomer kan je combineren met een verkenning van het binnenland.

Aan boord is het erg gemoedelijk. Geen grote shows of karaoke, wel lekkere maaltijden met verse ingrediënten die de chefs bij iedere haven oppikken, een bemanning vol verhalen, panoramadekken, en een sterke focus op duurzaamheid. Hurtigruten is koploper in de groene scheepvaart en zet die toon op alle fronten.

In de comfortabele kajuiten geniet je van een goede nachtrust. Overdag verblijf je op de panoramadekken, of neem je deel aan een van de vele excursies. Deze variëren van een stadswandeling tot een busrit naar de fjorden, of een bezoek aan de eilandengroep Lofoten of de Noordkaap. Afhankelijk van het seizoen waarin je reist, zijn er nog extra excursies mogelijk. Zo kan je in de winter deelnemen aan een tocht met de hondenslee of sneeuwscooter. In het volledige aanbod van meer dan 70 activiteiten is er genoeg keuze.

Kortom, er zijn heel veel mogelijkheden om een hele Hurtigruten vakantie te maken, of om tijdens een rondreis Noorwegen een stukje te beleven! Zowel in de zomer als in de winter.


Voorbeeldreizen Het Hoge Noorden:


De voorgestelde reizen op mijn website zijn vooral bedoeld als suggesties en zijn slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Laat je inspireren, bepaal je wensen en laat een reisvoorstel op maat maken. Ook als je weet wat je wilt; ik blijf met je meedenken om de perfecte reis samen te stellen.

button reisvoorstelBUTTON VRAAG STELLENBUTTON NAAR HOMEPAGE