instagram arrow-down

Lenneke Verhaar
lenneke@travelandtours.nl
06-29554866

IJsland Korte Vakantie

IJsland ligt aan de rand van de Noordpool en is een land als geen ander. Want waar anders vind je smeulende vulkanen, tienduizenden watervallen, de grootste gletsjers van Europa, 1 miljoen papegaaiduikers, borrelende modderpoelen, spuitende geisers, het noorderlicht en de middernachtzon? Eén ding is zeker, IJsland is een uniek land! En al deze wonderen van moeder natuur vind je al op 3 uur vliegen vanaf Schiphol! Reykjavik is een hele hippe stad die steeds populairder wordt. Hieronder niet beschreven maar ook echt leuk om te doen is een combi van Reykjavik met New York!

Dag 1:  Vlucht Amsterdam – Reykjavik
Je gaat met de Flybus van de luchthaven naar de busterminal waarna je met kleinere bussen naar je accommodatie wordt gebracht. Verblijf is in een prachtig designappartement met eigen kookgelegenheid in het centrum van Reykjavik. Dit appartement combineert historische charme met moderne elementen en is voorzien van gratis WiFi en een volledig uitgeruste keuken. Je vindt restaurants, cafés en levensmiddelenwinkels in de omgeving.

Dag 2: Golden Circle Superjeeptocht
Spectaculaire superjeeptocht naar de bekendste plekjes van IJsland; de “gouden” waterval Gullfoss, het geysergebied en het Nationale Park Thingvellir. Eén van de hoogtepunten is een ca. 1 uur durende sneeuwscootertour op de gletsjer Langjökull, de op één na grootste gletsjer op IJsland, na de Vatnajökull, met een oppervlakte van 1021 km². De hoogste top is 1360 meter hoog.

“Eén van de hoogtepunten is een 1 uur durende sneeuwscootertour op de gletsjer Langjökull, de op één na grootste gletsjer op IJsland.”

Dag 3: Walvisexcursie
Je gaat op eigen gelegenheid naar de haven van Reykjavik (de haven ligt op slechts 1500 meter van je accommodatie). Tijdens de walvistour maak je een boottocht van ongeveer 3 uur vanuit de haven, waarbij je op zoek gaat naar de walvissen. Tijdens deze tocht zie je naast dolfijnen en bruinvissen vaak de dwergvinvis (minkewhale) en soms de bultrug (humpback whales).

De rest van de dag kun je vrij besteden.

Dag 4: Vrije dag in Reykjavik.

Dag 5: Ontspannen in de Blue Lagoon.
Transfer naar de Blue Lagoon. Het bad, of eigenlijk het kunstmatige meer, ligt in een oud met mossen begroeid lavaveld. Het water heeft een temperatuur van 39 graden Celsius en bevat ongeveer 2,5% zout. Het water is rijk aan mineralen, silicaten en blauwwieren die het een lichtblauwe, bijna opalescerende kleur geven. Dit bad is één van de grootste toeristische trekpleisters van IJsland.

Dag 6: Hele vroege Flybus naar luchthaven voor je vlucht terug naar Amsterdam.


Klik op de foto om te vergroten of scroll naar beneden voor andere suggesties

 

 


 Overige suggesties voor Scandinavië & IJsland

 


De voorgestelde reizen op mijn website zijn vooral bedoeld als suggesties en zijn slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Laat je inspireren, bepaal je wensen en laat een reisvoorstel op maat maken. Ook als je weet wat je wilt; ik blijf met je meedenken om de perfecte reis samen te stellen.

button reisvoorstelBUTTON VRAAG STELLENBUTTON NAAR HOMEPAGE