instagram arrow-down

Lenneke Verhaar
lenneke@travelandtours.nl
06-29554866

IJsland & New York, verrassend duo

Vanwege de ligging van IJsland, halverwege Europa en Amerika, zijn er aantrekkelijke mogelijkheden om een bezoek aan IJsland te combineren met New York. Een groter contrast tussen de prachtige natuur van IJsland en de metropool New York is nauwelijks denkbaar. IJsland is een uniek land met smeulende vulkanen, tienduizenden watervallen en de grootste gletsjers van Europa. New York bruist, is altijd in beweging, leeft 24 uur per dag en straalt een enorme energie uit die je meteen in zijn greep neemt.

Dag 1:  Vlucht Amsterdam – Reykjavik
Na aankomst transfer naar de Blue Lagoon. Het bad, of eigenlijk het kunstmatige meer, ligt in een oud met mossen begroeid lavaveld. Het water heeft een temperatuur van 39 graden Celsius en bevat ongeveer 2,5% zout. Het water is rijk aan mineralen, silicaten en blauwwieren die het een lichtblauwe, bijna opalescence kleur geven. Dit bad is één van de grootste toeristische trekpleisters van IJsland.

Dag 2: Golden Circle Superjeeptocht
Vandaag maak je een mooie tocht met de superjeep naar de bekendste plekjes van IJsland; de “gouden” waterval Gullfoss, het geysergebied en het Nationale Park Thingvellir. Eén van de hoogtepunten is een ca. 1 uur durende sneeuwscootertour op de gletsjer Langjökull, de op één na grootste gletsjer op IJsland, na de Vatnajökull, met een oppervlakte van 1021 km². De hoogste top is 1360 meter hoog.

“Eén van de hoogtepunten is een 1 uur durende sneeuwscootertour op de gletsjer Langjökull, de op één na grootste gletsjer op IJsland.”

Dag 3: Walvisexcursie
Je gaat op eigen gelegenheid naar de haven van Reykjavik (de haven ligt op slechts 1500 meter van je accommodatie). Tijdens de walvistour maak je een boottocht van ongeveer 3 uur vanuit de haven, waarbij je op zoek gaat naar de walvissen. Tijdens deze tocht zie je naast dolfijnen en bruinvissen vaak de dwergvinvis (minkewhale) en soms de bultrug (humpback whales).

De rest van de dag kun je vrij besteden.

Dag 4 t/m 7: New York

Transfer naar Keflavik, voor de vlucht naar New York. Neem bij aankomst op de luchthaven een yellow cab naar de stad waar je een aantal nachten zult verblijven;

“Concrete jungle where dreams are made of, there’s nothing you can’t do, now you’re in New York” Alicia Keys zong het al: De stad heeft op bijna iedereen een enorme aantrekkingskracht en zelfs als je er nog niet geweest bent ken je de stad al een beetje van een van de talloze politieseries als CSI New York, Gossip Girl of Friends om er maar een paar te noemen. New York is enorm groot maar tegelijkertijd kleinschalig en gezellig.

New York kent een groot netwerk van metrolijnen, hierdoor reis je snel en goedkoop van de ene naar de andere plek. Met een handige metrokaart ontdek je de stad in no time en zie je de vele bezienswaardigheden die New York rijk is:

Hop-on Hop-off bustour
Als je voor het eerst naar New York gaat en de stad wilt leren kennen, kun je het beste de Hop-on Hop-off bus nemen, zeker leuk voor de eerste dag. Geniet van de tocht en ontdek de stad op je gemak.

Het Vrijheidsbeeld
Deze enorme landmark kun je tijdens een stedentrip New York natuurlijk niet missen. Het beeld is eigenlijk, met 46 meter, niet eens zo heel hoog. Je kunt een cruise maken naar het Vrijheidsbeeld bijvoorbeeld in combinatie met Ellis Island, waar vroeger de immigranten aankwamen.

Musea
New York heeft talloze topmusea, wat dacht je van de MoMa, Frick Collection, Metropolitan Museum of Art, Guggenheim, Whitney Museum, National History Museum.

Ground Zero en Wall Street
Het New York van na de millenniumwisseling draagt vooral het stempel van twee gebeurtenissen; de terreuraanslagen van 11 september 2001 en de financiële crisis van 2008. Deze mijlpalen van de jongste geschiedenis hebben hun brandpunt op slechts enkele minuten lopen van elkaar: Het indrukwekkende memorial Ground Zero en Wall Street.

Manhattan & Brooklyn fietstour
Het zuidelijke puntje van Manhattan (Lower Manhattan) en Brooklyn hebben Nederlandse roots en deze kun je leren kennen tijdens een fietstocht. Je fiets onder andere langs de Manhattan Bridge, Brooklyn Bridge, Freedom tower (WTC), City Hall en de East River. Tijdens deze fietstocht kun je genieten van de schitterende skylines van Manhattan en Brooklyn. In Brooklyn vertelt de gids je meer over de (Nederlandse) historie en fiets je langs bekende filmlocaties.

Helikoptervlucht over Manhattan
Droom je van een absoluut onvergetelijke ervaring? Bekijk dan Manhattan vanuit de lucht tijdens een helikoptervlucht boven New York! Je vliegt 12-15 minuten boven the Big Apple en ziet de highlights van de stad vanuit een heel ander perspectief.

Een New York Yankees wedstrijd bijwonen (baseball)
New York is een stad met een heleboel sportwedstrijden. Als  je een spannende wedstrijd bij wilt wonen, raad ik je aan om naar een wedstrijd van de New York Yankees te gaan. Het is belangrijk om goede plekken te hebben, dus op tijd reserveren!

Empire State Building
Eén van de meest iconische gebouwen in New York. Het uitzicht vanaf één van de observatiedekken is echt geweldig.

New York Highline
Eén van de meest populaire bezienswaardigheden in NYC op dit moment. Dit park is gebouwd op een verhoogde goederenspoorlijn die fabrieken en pakhuizen met elkaar verbond. De highline stamt uit 1847 en de spoorlijn sloot de deuren nadat er wel heel veel ongelukken gebeurden. Nu kun je er rondwandelen in het High Line park. Je wandeling met een gids is als een wandeling door de geschiedenis van New York.

Broadway
Tijdens je stedentrip New York een musical op Broadway bijwonen? Geen probleem, keuzes genoeg.

Brooklyn Bridge
De mooiste brug van New York. Wandel over de brug naar Brooklyn en geniet onderweg van het uitzicht op de skyline van New York en maak aan de overkant een korte wandeling door het Brooklyn Bridge Park waar altijd wel wat te doen is.

Brooklyn food tour
Brooklyn is één van de hipste wijken van New York en het is absoluut de moeite waard om deze wijk wat beter te leren kennen. In Brooklyn wonen mensen met zo vele verschillende achtergronden dat je er heerlijk kunt eten. Je eet er geweldig streetfood, Italiaans en Joods eten. Tijdens deze foodtour door Brooklyn (die op zaterdag wordt georganiseerd) ga je in 3 uur met een gids langs traditionele eettentjes en jonge culinaire pioniers en proef je het beste dat Brooklyn te bieden heeft. Een aanrader!

Dag 8: Amsterdam

Vandaag vlieg je, via Reykjavik, weer terug naar Amsterdam. Uiteraard kun je ook langer in New York blijven


Voorbeeldreizen Het Hoge Noorden:


De voorgestelde reizen op mijn website zijn vooral bedoeld als suggesties en zijn slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Laat je inspireren, bepaal je wensen en laat een reisvoorstel op maat maken. Ook als je weet wat je wilt; ik blijf met je meedenken om de perfecte reis samen te stellen.

button reisvoorstelBUTTON VRAAG STELLENBUTTON NAAR HOMEPAGE