instagram arrow-down

Lenneke Verhaar
lenneke@travelandtours.nl
06-29554866

Jamaica

Jamaica is het grootste Engels sprekende eiland in de Caraïbische zee en kennen we door zijn eindeloze stranden, reggae, Bob Marley, rasta’s, idyllische baaien, vele watersporten en rust. Het land is vooral bekend als all-inclusive vakantiebestemming, maar als je verder kijkt ontdek je een inspirerende bevolking, swingende reggae beats en tropische verrassingen. En natuurlijk ongerept en laidback. Dankzij de Britse erfenis zijn er maar liefst 12 prachtige golfbanen, er zijn zowel zee- als parkbanen, een echt paradijs voor de golfer dus.

Dag 1: Montego Bay
Na aankomst haal je de auto en jouw informatiepakket met reisbescheiden op de luchthaven op en rij je naar je hotel in Montego Bay.

Dag 2: Montego Bay
Montego Bay heeft zich ontwikkeld tot één van de grotere toeristencentra. Niet alleen in de stad zelf, maar met name langs de kilometerslange kust met zandstranden ten oosten van MoBay is een uitgebreide toeristeninfrastructuur tot stand gekomen. Bij een mooi gelegen strand aan de rand van het oude centrum ontstond in 1906 de badclub van dr. Alexander McCatty, dit is het bekende Doctors-Cave-Beach. Hier kun je heerlijk bijkomen van de reis.

Dag 3: Ocho Rios
En route naar Ocho Rios kun je de volgende bezienswaardigheden bezoeken: Martha Brae Rafting, Bown’s Town Markt, Nine Miles of Fern Gully. Vervolgens reis je door naar de gezellige badplaats Ocho Rios.

Dag 4:Ocho Rios
Ocho Rios is een drukke Caraïbische plaats waar van alles te zien en te beleven valt. Optionele tours: Dunn’s River Falls of Dolphin Cove.

Dag 5: Port Antonio
Via de groene kustweg bereik je na enkele uren het idyllische havenstadje Port Antonio. Op de achtergrond vormen de Blue Mountains een indrukwekkend decor. Onderweg kun je stoppen bij Sun Valley Plantage, Somerset Falls of Blue Lagoon.

Dag 6: Port Antonio
Port Antonio ligt aan de oostkust van Jamaica en is een tropisch paradijs. Het gebied bestrijkt prachtige door de natuur gevormde kustlijnen, romantische stranden, stille baaitjes, rivieren en watervallen met de Blue Mountain Range op de achtergrond. Port Antonio ligt aan 2 natuurlijke havens, vlak naast elkaar. De 3 rivieren versterken het waterrijke beeld van het stadje. Het leven in Port Antonio speelt zich voornamelijk af langs de hoofdstraat. Aanbevolen attracties zijn Frenchman’s Cove, Boston Jerk Long Bay of Reich Falls.

Dag 7: Kingston
Een prachtige rit door de Blue Mountains waar, volgens de kenners, de beste koffie ter wereld vandaan komt. Onderweg kun je stoppen bij Rio Grande Rafting of Charles Town Marrons

Dag 8: Kingston
Dag ter vrije besteding. Kingston is de hoofdstad van Jamaica en de bakermat van de reggae.

“Hier vind je het authentieke Jamaica: verlaten stranden, kleine vissersdorpjes en in het binnenland een overweldigende natuur.”

Dag 9: Treasure Beach
Op naar het plaatsje Treasure Beach, aan de onbedorven zuidkust van het eiland. Hier vind je het authentieke Jamaica; verlaten stranden, kleine vissersdorpjes en in het binnenland een overweldigende natuur.

Dag 10: Treasure Beach
Vandaag kun je genieten van een dagje uit aan de mooie zuidkust van Jamaica. Ook kun je een boottocht over de Black River maken waar veel krokodillen leven.

Dag 11: Negril
Je reist via een mooie route naar Negril, de meest relaxte badplaats van Jamaica. Onderweg kun je langs bij de bekende Pelican Bar.

Dag 12, 13 & 14: Negril
Negril is vooral bekend vanwege het witte ‘Seven Mile Beach’ en de reggaefeesten die ‘s avonds op het strand worden gehouden.Tip; bezoek bij zonsondergang de populaire lokale ‘hangout’ ‘Rick’s Café’.

Dag 15: Montego Bay
Je rijdt naar de luchthaven van Montego Bay, waar je de auto inlevert.


Klik op de foto om te vergroten of scroll naar beneden voor andere suggesties

 


Andere suggesties voor Carribean & Midden-Amerika

 


De voorgestelde reizen op mijn website zijn vooral bedoeld als suggesties en zijn slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Laat je inspireren, bepaal je wensen en laat een reisvoorstel op maat maken. Ook als je weet wat je wilt; ik blijf met je meedenken om de perfecte reis samen te stellen.

button reisvoorstelBUTTON VRAAG STELLENBUTTON NAAR HOMEPAGE