instagram arrow-down

Lenneke Verhaar
lenneke@travelandtours.nl
06-29554866

Marokko leren kennen

Marokko bezoeken is als reizen in een levend sprookje. Geniet van de kleurenpracht in de fascinerende souks, voel de kwaliteit van de berbertapijten en proef zojuist gezette muntthee. Luister ook naar het gebrul van kamelen en ruik de geur van komijn en koriander. Marokko is het land van de kasba’s en de indrukwekkende Koningssteden. Maar ook van immense zandduinen, authentieke berberdorpen en levendige stranden. Hieronder een bijzondere 4-WD rondreis, één van de vele mogelijkheden.

Dag 1: Marrakech
Je vliegt met Transavia naar Marrakech. Daarna transfer naar je hotel voor de eerste overnachting.

Dag 2: Ouarzazate
Je neemt je terreinauto in ontvangst en de rondreis kan beginnen. Via de Tizi n’Tichka pas beklim je de Hoge Atlas. De reis voert je over oude karavaanroutes met schitterende vergezichten en langs traditionele berberdorpen. In het dorpje Telouet bezoek je je eerste kasbah. Een kasbah is een woonburcht van geschakelde en gestapelde huizenblokken, opgetrokken uit roodbruine klei en stro waardoor het opgaat in haar omgeving. Je wandelt en klautert omhoog via een doolhof van steegjes en trappen en je zult versteld staan van het uitzicht. Vandaag breng je ook een bezoek aan de kasbah van Ait Benhaddou met een indrukwekkende traditionele architectuur. Niet voor niets opgenomen in de Unesco werelderfgoed lijst.

Dag 3: Zagora
Via de ‘Weg van de 1000 Kasbahs’ en vervolgens over de Tizi-n-Tinififft pas reis je verder. De Draa Vallei geeft een afwisselend beeld van dorre ruige vlakten en vruchtbare oases met weelderige dadelpalmen langs de rivieren. Als je Zagora bent gepasseerd bereik je Tamegroute, dat grenst aan de Sahara. Hier is een bibliotheek te bewonderen uit de 12e eeuw. Ook zijn er diverse pottenbakkerijen die toebehoren aan zeven families.
Vannacht slaap je onder canvas. Een overnachting in een Bivouac, zoals een tentenkamp in het Marokkaans wordt genoemd is een unieke ervaring.

“Een overnachting in een Bivouac, zoals een tentenkamp in het Marokkaans wordt genoemd is een unieke ervaring”

Dag 4: Olad Berhill
De route van vandaag voert je door het woestijnlandschap van Foum Zguid naar Taliouine waar de beste saffraan van het land vandaan komt. Een kopje muntthee met saffraan is hier een aanrader!

Dag 5: Marrakech
Via de Tizi n’Test pas doorkruis je weer de Hoge Atlas. Alvorens je terugrijdt naar Marrakech maak je een wandeltocht in de omgeving
. In Marrakech is het heel erg leuk om te logeren in een riad. Dit is een typisch Marokkaans huis in de Medina met een mooie binnenplaats of -tuin. Midden in de drukte van de binnenstad, maar toch een oase van rust zodra je er binnen stapt, soms is er zelfs een zwembadje. Ook word je er op typisch Marokkaanse wijze verwelkomd en verzorgd. Zo staan ze voor je klaar met verse muntthee en verzorgen ze elke ochtend een heerlijk ontbijtje voor je. Super!

Dag 6: Marrakech
Marrakech is uniek gelegen aan de voet van de Hoge Atlas. Deze bruisende, kleurrijke en energieke berberstad heeft vele bijnamen zoals de Rode Stad of de Parel van het Zuiden. Vandaag ga je op ontdekkingsreis door deze stad. Je komt onder meer langs de in Spaans-Moorse stijl gebouwde Koutoubia moskee met haar 70 meter hoge minaret, het herkenningspunt van de stad. Ook zie je het prachtige El Bahia paleis en de Agdal olijfboomtuinen. Uiteraard ontbreekt ook een bezoek aan het beroemde Djemaa-El-Fna plein niet, het hart van Marrakech waar slangenbezweerders, waterschenkers en acrobaten een bont geheel vormen. Vanaf het plein kun je zo nu en dan een blik werpen op de souk. De Arabische souk is een doolhof van straatjes en steegjes met bontgekleurde winkels en markten, en werkplaatsen van lokale handwerkslieden. Als de avond valt verandert het plein in een enorm openluchtrestaurant, vol met stalletjes waar de ‘chefs’ graag hun specialiteiten bereiden.

Dag 7: Marrakech
Nog een hele dag ter vrije besteding in het bruisende Marrakech. Diner en overnachting in Marrakech.

Dag 8-12: Essaouira
Transfer naar de luchthaven voor retourvlucht naar Amsterdam of naar Essaouira voor een aantal nachten aan het strand.

Essaouira is een schilderachtig stadje aan de Atlantische Oceaan met een gezellige medina vol winkeltjes en ateliers en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het is te merken dat Essaouira vroeger één van de culturele centra van de wereld was; je treft er nog menig kunstenaar, artiest en oudere hippie aan. De sfeer is er bijzonder relaxed. De stad heeft veel bijnamen zoals ‘de parel van de Atlantische Oceaan’ en ‘de schone slaapster’, deze bijnamen maakt de stad meer dan waar. Elke dag wordt de verse vis aangevoerd in de kleine vissershaven, door de zo karakteristieke blauwe vissersbootjes. Ook voor zwemmers en surfers is deze plek een paradijs. De Atlantische wind stuwt de golven hoog op, maar hij zorgt ook voor verkoeling op het prachtige strand.


Voorbeeldreizen Noord-Afrika & Midden Oosten:


De voorgestelde reizen op mijn website zijn vooral bedoeld als suggesties en zijn slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Laat je inspireren, bepaal je wensen en laat een reisvoorstel op maat maken. Ook als je weet wat je wilt; ik blijf met je meedenken om de perfecte reis samen te stellen.

button reisvoorstelBUTTON VRAAG STELLENBUTTON NAAR HOMEPAGE