instagram arrow-down

Lenneke Verhaar
lenneke@travelandtours.nl
06-29554866

Namibië, Caprivistrook & Chobe

Deze reis voert door twee fascinerende landen. Je bezoekt in Namibië het wereldberoemde Etosha National Park en rijdt via de kronkelende Kavango rivier naar de Zambezi regio, waar je op safari gaat in enkele van de meest gevarieerde parken van Namibië. Deze regio is zeer waterrijk, waardoor je hier veel vogels, nijlpaarden en krokodillen aantreft. Vervolgens maak je in Botswana kennis met Chobe National Park, waar in de droge periode de grootste populatie olifanten van Afrika te vinden is.

Dag 1 & 2: Windhoek

Na aankomst op de luchthaven van Windhoek pik je de huurwagen en rijd je naar je hotel om te acclimatiseren en uit te rusten van de vliegreis.

Dag 3: Waterberg Plateau Park

Je vertrekt richting het noorden naar het Waterberg Plateau Park, dat gelegen is ten oosten van Otjiwarongo. Dit is één van de mooiste parken van Namibië en zeer geschikt voor wandelingen of begeleide natuurritten op het plateau. De boerderij waar je vandaag verblijft, ligt op circa 60 km van het park. 

Dag 4: Zuid-Etosha National Park

Je volgende bestemming is het privéwildreservaat Ongava, net ten zuiden van het kurkdroge en onherbergzame Etosha National Park. Tot de inwoners van het 30.000 hectare grote Ongava worden onder andere grote aantallen witte en zwarte neushoorns, leeuwen, bergzebra’s, elanden en zwartkopimpala’s en er zijn ongeveer 350 vogelsoorten geteld. Je kunt ’s middags optioneel deelnemen aan een begeleide gamedrive in Ongava of in je huurauto op eigen gelegenheid het zuiden van Etosha verkennen. Ook een indrukwekkende nightdrive behoort tot de mogelijkheden! Met een beperkt zoeklicht ga je na zonsondergang op zoek naar dieren die ’s nachts actief zijn, zoals uilen, stekelvarkens en hyena’s. 

Dag 5 & 6: Oost-Etosha National Park

Na een vroeg ontbijt rijd je het bijzondere Etosha National Park binnen. Je rijdt vandaag langs de zuidkant van de immense Etosha Pan naar de oostelijke Von Lindequist Gate. Je kunt over dit stuk de hele dag doen en heeft hierdoor alle tijd om bij de drinkplaatsen te stoppen om wild te observeren. De aankomende twee nachten verblijf je in natuurreservaat Onguma, dat grenst aan Etosha. Het landschap in Onguma is divers en afwisselend en bestaat uit uitgestrekte savannes, droge rivierbeddingen en dichte wouden. De volgende ochtend kun je deelnemen aan een wandelsafari. Bij het krieken van de dag wandel je met een ervaren gids de bush in, waarbij de nadruk ligt op het herkennen van sporen en het identificeren van insecten, planten en vogels. In de ochtend kun je deelnemen aan een gamedrive in Etosha of in de middag aan een gamedrive in Onguma. Natuurlijk kun je ook in je huurauto het oosten van Etosha verkennen, dat bekend staat om de grote aantallen zwarte neushoorns die zich aan het einde van de dag vaak laten zien bij de drinkplaatsen.

Dag 7: Okavango rivier

Na het ontbijt verlaat je Etosha en rijdt door het Afrikaanse platteland naar Rundu, de toegangspoort tot de tropische Zambezi Region. Deze landtong verbindt Namibië met buurlanden Botswana, Zambia en Zimbabwe. Je lodge is gelegen aan de oever van de Okavango rivier, waarop je aan het einde van de middag optioneel een boottocht kunt maken. Je verblijft een nacht een lodge die uitkijkt over de rivier en waar je aan de overkant Angola ziet. De lokale kinderen spelen in het water, de vrouwen wassen de groente en steken soms met takkenbossen op hun hoofd de rivier over. Niet helemaal zonder gevaar want hier worden ook wel nijlpaarden en krokodillen gespot.

“De lokale kinderen spelen in het water, de vrouwen wassen de groente”

Dag 8: Mahango Game Reserve

Je volgt de meanderende Okavango rivier in oostelijke richting. De rivier buigt af in zuidelijke richting en je vindt jouw lodge direct aan de rivier, net buiten het park. De oevers zijn begroeid met dicht riet, waarachter de langzaam voortkabbelende rivier verscholen gaat. In de hoge rivierbossen staan grote baobabs en papyrus, waar lechwes en rietbokken zich graag ophouden. In de droge periode, trekken olifanten in groten getale vanuit Zambia en Angola naar het waterrijke Mahango om te drinken. Het park is tevens een paradijs voor vogelliefhebbers, meer dan 400 soorten zijn hier geteld. Tijdens je verblijf kun je bootsafari’s maken en in je eigen huurauto op safari gaan in Mahango. Ook kun je een bezoek brengen aan een traditioneel dorpje. Hier leer je hoe dit volk al eeuwenlang leeft van wat de rivier haar te bieden heeft.

Dag 9 & 10: Nkasa Rupara National Park

De weelderige Zambezi regio heeft de vorm van een steelpan en verbindt Namibië met buurlanden Angola, Zambia, Botswana en Zimbabwe. Je doorkruist het Bwabwata National Park en vind je lodge langs de Kwando rivier. Je komt in een bosrijk landschap terecht, dat dichter bij de Kwando rivier plaatsmaakt voor moerassen. Weliswaar is Nkasa Rupara niet het meest wildrijke park van Namibië, maar het is landschappelijk prachtig en tijdens gamedrives en bootsafari’s kun je hier diverse dieren tegenkomen, zoals olifanten, zebra’s en buffels. Vergeet tijdens een bootsafari vooral je verrekijker niet, de honderden vogelsoorten zorgen voor een bijzonder schouwspel. Ook begeleide wandelingen, een bezoek aan een lokaal dorpje en nightdrives zijn hier mogelijk.

Dag 11 & 12: Chobe National Park

Om uiterlijk 08.00 uur verlaat je je lodge aan de Kwando rivier en rijdt vervolgens in circa drie uur naar de Ngoma Bridge grensovergang. Na de grensformaliteiten betreed je buurland Botswana en rijd je naar je lodge, waar om 14.00 uur je huurauto door een medewerker van de verhuurmaatschappij wordt opgehaald. Dit camp ligt in een rustig gedeelte ten westen van het Chobe National Park, waar nog niet veel accommodaties zijn gebouwd en waar je dus minder voertuigen tijdens je gamedrives zult tegenkomen. Het wild in dit gebied is divers en de olifantenbevolking kent in dit gebied de grootste concentratie van Afrika. In de middag maak je je eerste gamedrive in het Chobe National Park. De volgende dag maak je een gamedrive en een boottocht op de Chobe rivier, een absolute aanrader!

Dag 13 & 14: Naar Windhoek en huis

Helaas komt aan je bijzondere reis een eind. Je wordt aan het einde van de ochtend naar de luchthaven gebracht, waar je incheckt op je vlucht naar Windhoek. Desgewenst verzorgen wij na aankomst een dagkamer, waar je je nog even in alle rust kunt opfrissen voor je vlucht terug naar huis.


Voorbeeldreizen Afrika:

 


De voorgestelde reizen op mijn website zijn vooral bedoeld als suggesties en zijn slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Laat je inspireren, bepaal je wensen en laat een reisvoorstel op maat maken. Ook als je weet wat je wilt; ik blijf met je meedenken om de perfecte reis samen te stellen.

button reisvoorstelBUTTON VRAAG STELLENBUTTON NAAR HOMEPAGE