instagram arrow-down

Lenneke Verhaar
lenneke@travelandtours.nl
06-29554866

Namibië Fly-in Safari

Wie gesteld is op luxe, comfort en een rustig reistempo wordt op zijn wenken bediend met deze prachtige reis. Vanwege de grote afstanden tussen de locaties, reis je per propellervliegtuigje van A naar B, een hele belevenis om over de enorme zandvlaktes te vliegen. Je verblijft in bijzondere accommodaties in immens grote privéconcessies, van waaruit je game- en naturedrives maakt in open voertuigen. De adembenemende zandduinen van Sossusvlei ontbreken tijdens deze reis niet. Een verblijf aan de stranden van Mozambique of Mauritius is heel goed met deze reis te combineren!

Dag 1: naar Johannesburg
Vanuit Amsterdam vlieg je met KLM rechtstreeks naar Johannesburg. Je wordt hartelijk ontvangen en naar je hotel op de luchthaven gebracht.

Dag 2: naar Windhoek
Je vertrekt met een rechtstreekse vlucht naar Windhoek. Ook daar word je door een lokale vertegenwoordiger ontvangen. Je wordt naar je accommodatie gebracht in de residentiële wijk Klein Windhoek. De middag is ter vrije besteding. ’s Avonds kunt je heerlijk dineren in je guesthouse.

Dag 3-4: Namib Naukluft Park / Sossusvlei
Na het ontbijt word je naar Eros Airport gebracht en stap je aan boord van een propellervliegtuigje, dat je naar Kulala Wilderness Reserve brengt. Dit 40.000 hectare grote privéreservaat grenst aan Namib Naukluft Park, dat vooral bekend staat vanwege de hoge rode zandduinen van Sossusvlei. In het park zie je struisvogels, springbokken, gemsbokken, hyena’s en jakhalzen. Tijdens je verblijf kun je deelnemen aan de diverse activiteiten die in het privéreservaat worden aangeboden; indrukwekkende natuurritten, begeleide wandelingen maken of quadbiken. Op dag 4 breng je een bezoek aan de dieprode zandduinen van Sossusvlei en de surrealistische Dead Vlei. Via de privé-ingang sta je in een mum van tijd bij de duinen van Sossusvlei. Een hoogtepunt van deze reis! Een optionele ballontocht bij zonsopkomst is hier zeer aan te raden.

“Na het ontbijt word je naar Eros Airport gebracht en stap je aan boord van een propellervliegtuigje, dat je naar Kulala Wilderness Reserve brengt.”

Dag 5-6: Damaraland
De regio Damaraland ligt tussen strandstad Swakopmund en Etosha National Park. Het landschap wordt in Damaraland bepaald door grote vlaktes en curieuze rotsformaties, omringd door zandduinen. Dit is het leefgebied van de woestijnolifant; in de bedding van de Aba-Huab rivier zoekt hij naar voedsel en water. Tijdens indrukwekkende natuurritten ga je onder leiding van een ervaring gids op zoek naar deze bijzondere dieren. Ook andere woestijndieren komen in deze omgeving voor en met een beetje geluk zie je zelfs cheeta’s of een zwarte neushoorn! Tijdens je verblijf in Camp Kipwe kun je tevens deelnemen aan begeleide wandelingen en jouw gids kan je alles vertellen over dit veelzijdige gebied. Je kunt hier ook een excursie reserveren naar de oeroude bezienswaardigheden van Damaraland, zoals de rotsgravures van Bosjesmannen bij Twyfelfontein. Ook de door erosie uitgeslepen Organ Pipes en Petrified Forrest zijn hier te vinden. 

Dag 7-8: Etosha National Park
De laatste bestemming van deze reis is het wereldberoemde Etosha National Park. Dit wildpark wordt gedomineerd door Etosha Pan. Bij flinke regenval kunnen bepaalde gedeeltes van de Pan zich met water vullen, maar door het hoge zoutgehalte wijken dieren toch liever uit naar de diverse drinkplaatsen die in het park zijn aangelegd. Bij deze drinkplaatsen verdringen olifanten, leeuwen, springbokken, gemsbokken, giraffen, zebra’s en vele andere dieren zich. Grenzend aan de zuidkant van het Etosha park ligt het 30.000 hectare grote privé wildreservaat Ongava. Hier vind je grote wildconcentraties, waaronder leeuwen, gnoes, zebra’s en elanden alsmede witte en zwarte neushoorns. Het vogelleven is er uitbundig, met bijna 350 getelde soorten. Tijdens je verblijf maak je zowel gamedrives in Ongava als in het nabijgelegen Etosha park. Tijdens de gamedrives in Ongava neemt je ranger je mee naar diverse drinkplaatsen waar regelmatig neushoorns komen drinken. Vanuit een schuilhut kun je deze grote grazers van dichtbij bewonderen. Ongava is een paradijs voor natuurfotografen!

Dag 9-10: naar Amsterdam
De dag van vertrek is aangebroken. In de loop van de dag vlieg je terug naar Windhoek, waar je incheckt voor je vlucht naar Johannesburg. In Johannesburg stap je over op je KLM vlucht terug naar Amsterdam of je vliegt naar Mozambique of Mauritius voor een strandverlenging.


Klik op de foto om te vergroten of scroll naar beneden voor andere suggesties

 


Andere suggesties voor Afrika


De voorgestelde reizen op mijn website zijn vooral bedoeld als suggesties en zijn slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Laat je inspireren, bepaal je wensen en laat een reisvoorstel op maat maken. Ook als je weet wat je wilt; ik blijf met je meedenken om de perfecte reis samen te stellen.

button reisvoorstelBUTTON VRAAG STELLENBUTTON NAAR HOMEPAGE