instagram arrow-down

Lenneke Verhaar
lenneke@travelandtours.nl
06-29554866

Roadtrip Costa Rica

Als je naar Costa Rica op vakantie gaat krijg je zeker de term ‘Pura Vida’ te horen. Dit is een populaire uitdrukking die daar dagelijks gebruikt wordt en die veel zegt over hoe de Costa Ricanen in het leven staan. De letterlijke vertaling is ‘puur leven’, maar dit is niet de betekenis die Costa Ricanen bedoelen. Wat Pura Vida eigenlijk wil zeggen, is ‘geniet’! En dat kun je volop want Costa Rica heeft het allemaal; nevelwouden, vulkanisch gebied, vriendelijke bevolking, heerlijk eten, outdoor-activiteiten, tropische palmstranden en een rijke dierenwereld met onder andere apen, luiaards, zeeschildpadden, leguanen en gifkikkers.

Dag 1: San José
Aankomst in San José en transfer naar het hotel.

Dag 2: Tortuguero
Vroege rit per bus en boot naar het unieke Tortuguero National Park.  Na aankomst staat de lunch voor je klaar en ’s middags kun je een bezoek aan Tortuguero Village brengen met de lokale gids. Tussen juli en september kun je optioneel aan een nachtwandeling op het strand deelnemen. De zeeschildpadden leggen dan hun eieren in het zand.

Dag 3: Tortuguero
Vandaag kun je vroeg in de ochtend een boottocht maken door het nationale park; de beste tijd om vogels en andere dieren te spotten! In het regenwoud leven tal van dieren zoals apen, exotische vogels en krokodillen. Na de lunch kun je heerlijk ontspannen aan het zwembad of een wandeling over het strand maken. In de middag kun je nog een boottocht maken.

“In het regenwoud leven tal van dieren zoals apen, exotische vogels en krokodillen.”

Dag 4: Puerto Viejo de Sarapiquí 
Na het ontbijt vertrek je per boot en daarna per bus naar Guápiles. Hier neem je, na de lunch, je huurauto in ontvangst en rij je richting Puerto Viejo de Sarapiquí.  Je kunt veel optionele excursies maken in dit gebied. Een bijzonder hoogtepunt is een bezoek aan de Trinmina Reserve, waar een interessante chocoladetour en een wandeling door het regenwoud wordt aangeboden.

Dag 5: La Fortuna
Vandaag op weg naar de plaats La Fortuna voor een verblijf van twee nachten. Dichtbij ligt de Arenal-vulkaan, die lange tijd actief was en nu slapende is, maar nog altijd even indrukwekkend. ‘s Avonds kun jij je laten onderdompelen in de aanwezige heetwaterbronnen.

Dag 6: La Fortuna/Arenal
De omgeving is wonderschoon en er is een groot aanbod aan activiteiten. Je kunt vroeg in de ochtend de Arenal Volcano Hike onder begeleiding van een gids doen.

Dag 7:  Tenorio 
Alweer klaar voor de volgende vulkaan? Jij zet koers in de richting van National Park Tenorio voor twee overnachtingen. Bezoek het Tenorio Volcano National Park en wandel langs de Rio Celeste die opvallend en intens blauw van kleur is.

Dag 8: Tenorio
Vandaag is de dag helemaal aan jou. Je kunt badderen in de natuurlijke warmwaterpoelen of de omgeving te paard of per mountainbike verkennen.

Dag 9: Rincón de la Vieja
Je rijdt verder naar het noorden naar de volgende spectaculaire vulkaan: Rincón de la Vieja, gelegen in beschermd gebied in de laaglanden. Droge bossen en de actieve vulkaan zijn onderdeel van de verbazingwekkende schoonheid in deze regio.

Dag 10: Rincón de la Vieja
Vrije dag om activiteiten te ondernemen; paardrijden of wandelen in het Nationale Park, naar de thermale bronnen of de waterval, of een canopy tour maken:

Een Canopy Tour is een avontuurlijke tocht door de natuur via stalen kabels. De kabels lopen door de toppen van bomen of over dalen en ravijnen, is geschikt voor jong en oud en het is echt een belevenis. De tour bestaat vaak niet alleen uit het slingeren via stalen kabels van platform naar platform, maar er wordt ook gewandeld door bossen en over bruggen. De Canopy Tour komt oorspronkelijk uit Costa Rica. Deze is ontwikkeld in 1970 door een bioloog om van boom tot boom te gaan  om zo sneller onderzoek te kunnen doen naar deze bomen. Hierdoor hoefden ze niet meer door het dichte tropische regenwoud te lopen. 

Dag 11: Playa Tambor 
Vandaag naar het schiereiland Nicoya waar je twee nachten verblijft in Tambor beach hotel. Je kunt de stranden in de omgeving bezoeken en genieten van de golven in zee die onophoudelijk aanrollen.

Dag 12: Playa Tambor
Hele dag vrij om te genieten van de prachtige omgeving.

Dag 13: Manuel Antonio
Vandaag vaar en rij je zuidwaarts naar Manuel Antonio, beroemd om het nabijgelegen Nationale Park met prachtige stranden.

Dag 14: Manuel Antonio
Je maakt vandaag kennis met ‘s lands kleinste Nationale Park waar een overvloed aan dieren leeft. De kans dat je luiaards, toekans, apen en neusberen ziet is groot. Verschillende excursies kunnen ter plaatse geboekt worden zoals boottochten, raften, paardrijden of kanotochten. Zonnen of snorkelen op de stranden is een perfecte afsluiting van de dag.

Dag 15: Dominical
Het is een korte en ontspannen rit naar Dominical. Hier kun je kiezen voor een facultatieve excursie om walvissen en dolfijnen te spotten.

Dag 16: Sierpe 
Een mooie rit langs de kust. In Sierpe kun jij je auto op een veilige plek parkeren. Hierna volgt een schitterende boottransfer naar jouw accommodatie in Corcovado National Park. Kijk goed om je heen, want je kunt onderweg dolfijnen spotten.

Dag 17: Corcovado N.P.
Je hebt een hele goede kans om wilde dieren te zien in dit unieke natuurparadijs. Facultatief kun je kiezen voor meerdere excursies; zoals een tour naar Caño Island om te snorkelen of een begeleide wandeling door het Corcovado National Park. Om zeker te zijn van een plek voor deze tour en hike kunt je dit het beste van tevoren boeken.

Dag 18: Corcovado N.P.
Hele dag de tijd om te genieten van dit schitterende park.

Dag 19:  San Gerardo de Dota 
Vandaag keer je terug naar Sierpe en rij je vanaf daar met de auto naar de volgende bestemming. Via de Cerro de la Muerte, één van de hoogste bergpassen en een populaire plek voor vogelaars (hier kun je de quetzal spotten!) ga je naar het nevelwoud van San Gerardo de Dota. Hier geniet je van een verfrissend bergklimaat en kan het zelfs wat koud zijn.

Dag 20: San José 
’s Morgens kun je nog mee op een vroege wandeling om de quetzal te spotten. Daarna rij je naar San José.

Dag 21: Amsterdam 
Transfer naar het vliegveld voor je retourvlucht.


Voorbeeldreizen Caribbean & Latijns-Amerika:


De voorgestelde reizen op mijn website zijn vooral bedoeld als suggesties en zijn slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Laat je inspireren, bepaal je wensen en laat een reisvoorstel op maat maken. Ook als je weet wat je wilt; ik blijf met je meedenken om de perfecte reis samen te stellen.

button reisvoorstelBUTTON VRAAG STELLENBUTTON NAAR HOMEPAGE