instagram arrow-down

Lenneke Verhaar
lenneke@travelandtours.nl
06-29554866

Roadtrip Florida

Een ontzettend leuke autoreis om met het hele gezin te maken waarmee je een groot deel van Florida verkent. In het hippe, tegelijkertijd familievriendelijke Miami kun je in alle rust genieten. Voor Orlando met als doel de themaparken, natuurlijk populair bij jong én oud, zijn drie nachten uitgetrokken. Ook erg interessant is een bezoek aan Cape Canaveral en het Kennedy Space Center. Geen moment verveling!

Dag 1: Orlando
Na aankomst haal je de auto op de luchthaven op en rij je naar je hotel in Orlando waar je drie nachten verblijft.

Dag 2 & 3: Orlando
Twee dagen om van de vele themaparken te genieten, een belevenis voor jong en oud. Walt Disney World met onder andere Disney’s Magic Kingdom, Epcot en Animal Kingdom. Bij het Universal Orlando Resort kun je terecht voor de parken Universal Studios en Islands of Adventure. Daar mag je de attractie ‘The Wizarding World of Harry Potter’ niet missen, pure magie! Vermijd het wachten bij de kassa en boek je toegangspassen voor de parken vooraf.

“Daar mag je de attractie ‘The Wizarding World of Harry Potter’ niet missen, pure magie!”

Dag 4: Cocoa Beach
Een korte rit brengt je in Cape Canaveral en bij het Kennedy Space Center, het centrum van het NASA ruimtevaartprogramma. Door een film, tentoonstellingen en een rondrit langs de diverse lanceerplatforms krijg je een goede indruk. Je hebt nog tijd genoeg om van de golven en het zand van Cocoa Beach te genieten.

Dag 5 & 6: Miami Beach
Je toert langs de bekendste luxe badplaatsen van Florida tijdens de rit zuidwaarts naar Miami Beach. Nog even (window) shoppen misschien bij de prachtige winkels van Palm Beach, Boca Raton en Bal Harbour voordat je in Miami Beach arriveert.

Naast de stranden en het uitgaansleven biedt Miami Beach ook culturele attracties. Het Art Deco Historic District is een bewaard gebleven deel van de stad met prachtige gebouwen uit de jaren 1920 tot 1940 in de kenmerkende art deco-stijl. Het Bass Museum of Art biedt een collectie moderne en hedendaagse kunstwerken. Daarnaast zijn er talloze galeries, modewinkels en boetiekjes die de stad een artistieke en trendy uitstraling geven.

Dag 7: Everglades N.P.
Vandaag laat je Miami achter je en vervolg je je weg naar de grootste subtropische wildernis van Noord-Amerika, het Everglades National Park, met vele soorten vogels, alligators, krokodillen en zeeschildpadden. Maak een tocht met de airboat over de moerasvlakten.

Dag 8: Fort Myers
Je rijdt vandaag naar de westkust van Florida, naar Fort Myers. Langs de oevers van de Caloosahatchee-rivier heeft Fort Myers een rivierboulevard met winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Een historisch hoogtepunt is het Edison and Ford Winter Estates, de voormalige winterverblijven van uitvinder Thomas Edison en autobouwer Henry Ford. Deze landgoederen zijn nu musea die bezoekers een kijkje bieden in het leven en werk van deze iconische figuren.

De stranden rondom Fort Myers, zoals Fort Myers Beach en Sanibel Island, zijn bekend vanwege hun witte zandstranden en mooie zonsondergangen. Sanibel Island staat ook bekend om zijn schelpenverzameling.

Dag 9 & 10: Palm Harbor
Je laat Fort Myers achter je en rijdt noordwaarts naar Clearwater/Palm Harbor. Clearwater doet zijn eer aan met zijn witte zandstranden en helder blauwe zee. Een van de meest opvallende attracties is het Clearwater Marine Aquarium, dat bekend is geworden door de dolfijn Winter, die een staartprothese kreeg en wereldwijd bekendheid kreeg door de film “Dolphin Tale”. Neem een kijkje in het historische centrum van Palm Harbor of speel een partijtje golf op een van de vele golfbanen.

Dag 11: Orlando

Laatste dag in Orlando om nog wat souvenirs te kopen of toch nog een bezoek te brengen aan een van de pretparken.

Dag 12: Orlando
Je rijdt naar de luchthaven van Orlando, waar je de huurauto inlevert en terugvliegt naar Amsterdam.


Voorbeeldreizen Noord-Amerika & Canada:


De voorgestelde reizen op mijn website zijn vooral bedoeld als suggesties en zijn slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Laat je inspireren, bepaal je wensen en laat een reisvoorstel op maat maken. Ook als je weet wat je wilt; ik blijf met je meedenken om de perfecte reis samen te stellen.

button reisvoorstelBUTTON VRAAG STELLENBUTTON NAAR HOMEPAGE