instagram arrow-down

Lenneke Verhaar
lenneke@travelandtours.nl
06-29554866

Roadtrip Jamaica

Jamaica is het grootste Engels sprekende eiland in de Caraïbische zee en kennen we door zijn eindeloze stranden, reggae, Bob Marley, rasta’s, idyllische baaien, vele watersporten en rust. Het land is vooral bekend als all-inclusive vakantiebestemming, maar als je verder kijkt ontdek je een inspirerende bevolking, swingende reggae beats en tropische verrassingen. En natuurlijk laidback. Dankzij de Britse erfenis zijn er maar liefst 12 prachtige golfbanen, er zijn zowel zee- als parkbanen, een echt paradijs voor de golfer dus.

Dag 1 & 2: Montego Bay
Na aankomst haal je de auto op de luchthaven op en rij je naar je hotel in Montego Bay.

Montego Bay heeft zich ontwikkeld tot één van de grotere toeristencentra. Niet alleen in de stad zelf, maar met name langs de kilometerslange kust met zandstranden ten oosten van MoBay is een uitgebreide toeristeninfrastructuur tot stand gekomen. Bij een mooi gelegen strand aan de rand van het oude centrum ontstond in 1906 de badclub van dr. Alexander McCatty, dit is het bekende Doctors-Cave-Beach. Hier kun je heerlijk bijkomen van de reis.

Dag 3 t/m 6: Port Antonio
Via de groene kustweg bereik je na enkele uren het idyllische havenstadje Port Antonio. Op de achtergrond vormen de Blue Mountains een indrukwekkend decor. Onderweg kun je stoppen bij Sun Valley Plantage, Somerset Falls of Blue Lagoon.

Port Antonio ligt aan de oostkust van Jamaica en is een tropisch paradijs. Het gebied bestrijkt prachtige door de natuur gevormde kustlijnen, romantische stranden, stille baaitjes, rivieren en watervallen met de Blue Mountain Range op de achtergrond. Port Antonio ligt aan 2 natuurlijke havens, vlak naast elkaar. De 3 rivieren versterken het waterrijke beeld van het stadje. Het leven in Port Antonio speelt zich voornamelijk af langs de hoofdstraat. Aanbevolen attracties zijn Frenchman’s Cove, Boston Jerk Long Bay of Reich Falls.

Dag 7 & 8: Kingston
Een prachtige rit door de Blue Mountains waar, volgens de kenners, de beste koffie ter wereld vandaan komt. Onderweg kun je stoppen bij Rio Grande Rafting of Charles Town Marrons

Kingston is de hoofdstad van Jamaica en de bakermat van de reggae. Het staat bekend om zijn rijke culturele erfgoed en kunstscene. Bezoek het Bob Marley Museum om meer te weten te komen over de legendarische reggae-muzikant en zijn invloed op de wereld. Het Devon House is een historisch herenhuis dat bezoekers meeneemt naar het verleden van Jamaica. Voor liefhebbers van kunst en geschiedenis is het National Gallery of Jamaica een must-see. Hier vind je een uitgebreide collectie Jamaicaanse kunstwerken en exposities die het verhaal van het eiland vertellen. Net als in iedere andere grote stad moet je wel voorzichtig zijn in Kingston en je niet in de buitenwijken begeven.

Dag 9 & 10: Treasure Beach
Op naar het plaatsje Treasure Beach, aan de onbedorven zuidkust van het eiland. Hier vind je het authentieke Jamaica; verlaten stranden, kleine vissersdorpjes en in het binnenland een overweldigende natuur.

“Hier vind je het authentieke Jamaica: verlaten stranden, kleine vissersdorpjes en in het binnenland een overweldigende natuur.”

Het gebied bestaat eigenlijk uit meerdere kleine baaien en stranden, zoals Billy’s Bay, Calabash Bay, Frenchman’s Bay en Great Pedro Bay. Proef heerlijke lokale gerechten in de informele restaurants en eetgelegenheden langs de kust. Geniet van vers gevangen vis, jerk chicken en andere Jamaicaanse specialiteiten. Ook kun je een boottocht over de Black River maken waar veel krokodillen leven.

Dag 11 t/m 14: Negril
Je reist via een mooie route naar Negril, de meest relaxte badplaats van Jamaica. Onderweg kun je langs bij de bekende Pelican Bar.

Negril is vooral bekend vanwege het witte ‘Seven Mile Beach’ en de reggaefeesten die ‘s avonds op het strand worden gehouden. Tip; bezoek bij zonsondergang de populaire lokale ‘hangout’ ‘Rick’s Café’.

Negril heeft meer te bieden dan alleen chillen en feesten. Bossen, rivieren, grotten en idyllische strandjes vind je in de nabije omgeving. Maak kennis met de lokale bevolking, de Rastafarians, ze zijn bijzonder gastvrij en hebben een natuurlijke aanleg voor vriendelijkheid en opgewektheid. Je komt ze zeker tegen op het strand, Yah mon!

Dag 15: Montego Bay
Je rijdt naar de luchthaven van Montego Bay, waar je de auto inlevert. Vervolgens vlieg je terug naar Nederland.


Voorbeeldreizen Caribbean & Latijns-Amerika:


De voorgestelde reizen op mijn website zijn vooral bedoeld als suggesties en zijn slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Laat je inspireren, bepaal je wensen en laat een reisvoorstel op maat maken. Ook als je weet wat je wilt; ik blijf met je meedenken om de perfecte reis samen te stellen.

button reisvoorstelBUTTON VRAAG STELLENBUTTON NAAR HOMEPAGE