instagram arrow-down

Lenneke Verhaar
lenneke@travelandtours.nl
06-29554866

Roadtrip van Porto naar Lissabon

Dag 1 & 2: Porto

Je reis begint in het sfeervolle Porto, gelegen aan de noordwestkust van Portugal. Porto staat bekend om zijn historische charme, de rivier de Douro en natuurlijk de productie van portwijn. Het oude stadscentrum behoort met recht tot het UNESCO Werelderfgoed. Slenter langs de kade en door de wirwar van smalle straatjes en pleintjes in de middeleeuwse wijk Ribeira, of bezoek een van de vele porthuizen aan de overkant van de rivier in Vila Nova de Gaia. Ga winkelen in de wijk Baixa of ga aan boord van een van de boten en vaar onder de 6 befaamde bruggen van Porto door. En ’s avonds natuurlijk lekker uit eten in een van de vele restaurantjes aan de rivier.

Dag 3 & 4: Minho regio

Je reist door naar de regio Minho, bekend om zijn groene landschappen en historische steden. Bezoek Braga, met zijn prachtige kathedraal en Bom Jesus do Monte-heiligdom. Verken ook Guimarães, de geboorteplaats van Portugal, met zijn middeleeuwse kasteel en charmante straatjes.

Dag 5 & 6: Douro vallei

Na het ontbijt rijd je naar de Douro vallei, een van de oudste wijngebieden ter wereld. Het is beroemd om zijn terrasvormige wijngaarden, uitzichten en rivierlandschappen. Maak een boottocht op de Douro en bezoek enkele van de vele wijnhuizen om de lokale port- en tafelwijnen te proeven.

Dag 7 & 8: Óbidos

Je volgende stop is Óbidos, een middeleeuws stadje omringd door stadsmuren. Wandel door smalle geplaveide straatjes, ontdek historische gebouwen en geniet van het uitzicht vanaf de stadsmuren. Óbidos heeft een prettige sfeer en is een goede plek om souvenirs en ambachtelijke producten te kopen.

Leuk om te doen is een bezoekje brengen aan Nazaré, een vissersdorp dat beroemd is om zijn indrukwekkende golven en surfcultuur. Parkeer je auto bij strand Noord, hier zie je de enorme golven, soms zo hoog als flatgebouwen.

Dag 9 tm 11: Sintra

Na het ontbijt vervolg je je reis naar Sintra. Als je hier aankomt, is het net alsof je in een sprookje bent beland. Het staat er vol met prachtige kastelen, paleizen en landhuizen, omringd door de mooiste tuinen en parken. In 1995 werd Sintra zelfs door UNESCO tot werelderfgoed uitgeroepen. Palácio Nacional de Pena is het bekendste gebouw van Sintra. Het is gebouwd in 1840 en behoort sinds enkele jaren officieel tot één van de zeven wonderen van Portugal. Dit felgekleurde kasteel zie je vanuit heel Sintra boven de bergen uitstijgen. Hoewel de buitenkant prachtig is, is het ook zeker een aanrader om het kasteel van binnen te bekijken.

Er is nog veel meer te zien in Sintra, bijvoorbeeld het Quinta da Regaleira dat is gebouwd in de 19e eeuw. Je vindt hier het mysterieuze ‘paleis van de miljoenen’, dat omgeven is door een grote tuin vol grotten, rivieren en kleine bouwwerken. Alles in deze tuin is gebouwd met een achterliggende boodschap. Zo heb je een grote wenteltrap die de dood symboliseert. Deze lange trap leidt je vervolgens naar een prachtige tuin die de wedergeboorte en de ingang naar de hemel symboliseert. Om alle verhalen achter de bouwwerken te horen is het leuk om een tour te maken met een gids.

Vanuit Sintra is het ook goed mogelijk om een dagtrip naar Lissabon te maken. Er rijdt elk kwartier een trein naar het station Rossio die je in ongeveer 40 minuten rechtstreeks naar Lissabon brengt. Of andersom als je liever in Lissabon verblijft dan in Sintra.

Dag 12: terugvlucht naar Amsterdam

Je rijdt naar de luchthaven van Lissabon om je huurauto in te leveren en in te checken voor de terugvlucht.


Voorbeeldreizen Portugal:


De voorgestelde reizen op mijn website zijn vooral bedoeld als suggesties en zijn slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Laat je inspireren, bepaal je wensen en laat een reisvoorstel op maat maken. Ook als je weet wat je wilt; ik blijf met je meedenken om de perfecte reis samen te stellen.

button reisvoorstelBUTTON VRAAG STELLENBUTTON NAAR HOMEPAGE