instagram arrow-down

Lenneke Verhaar
lenneke@travelandtours.nl
06-29554866

Rondreis Vietnam

Vietnam is geweldig en met deze rondreis kom je zintuigen te kort. Het land heeft een fantastisch mooi landschap, tempels, geweldige stranden en een verrukkelijke keuken. Je bezoekt chaotisch en exotisch Hanoi en Ho Chi Minh City, dat door de inwoners zelf nog steeds Saigon wordt genoemd. Maar je komt ook, als je de drukte achter je laat, op plekken waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan.

Vaar tussen de wonderlijke rotsformaties in Halong Bay en duik in het verleden in de historische keizerstad Hué. Alle rust en vrijheid heb je in gezellig en charmant Hoi An, de sfeervolste stad van het land. Relax op de paradijselijke stranden van Nha Trang en Mui Ne en bezoek de indrukwekkende Cu-Chi tunnels waar je een heel ander idee krijgt over de Vietnam oorlog.

Dag 1: Hanoi
Aankomst op de luchthaven en transfer naar jouw hotel in de stad. Hanoi is de fascinerende hoofdstad van Vietnam, waar de koloniale gebouwen een vervallen indruk maken en het straatbeeld gedomineerd wordt door fietsers en scooters.

Dag 2: Hanoi
Na het ontbijt maak je een stadstour door Hanoi, je bezoekt onder andere de sfeervolle Franse wijk en het Ho Chi Minh complex. In de avond staat een voorstelling van het waterpoppentheater op het programma, een typische attractie uit het noorden.

Dag 3: Halong Bay
Na het ontbijt rij je naar Halong Bay waar je aan boord gaat van een schip met een internationaal gezelschap. Je maakt een onvergetelijke boottocht door de schitterende baai met uit zee oprijzende krijtrotsen. Een lunch met verse vis wordt aan boord geserveerd. In de avond overnachting in een hotel in Halong Bay.

Dag 4: Vinh
Vandaag vroeg uit de veren want je hebt een drukke dag voor de boeg, je vertrekt in de richting van Vinh. Onderweg kom je langs Ninh Binh, waar je een prachtige boottocht naar de betoverende waterwereld van Tam Coc maakt. De schoonheid van dit gebied is indrukwekkend. Het wordt ook wel ‘Halong Bay on land’ genoemd vanwege de uit een zee van rijstvelden oprijzende kalkbergen. Per sampan vaar je dwars door dit adembenemende landschap langs de rijstvelden en steile rotswanden. Daarna vervolg je je weg naar Vinh.

Dag 5: Dong Hoi
In de ochtend rij je naar de Phong Nha grotten, die op de Werelderfgoedlijst staan. Het unieke grottenstelsel, waarvan nog lang niet alle grotten zijn ontdekt, is het grootste van Vietnam. De grotten zijn onderling verbonden door een ondergrondse rivier en ooit door de Vietcong gebruikt als wapendepot. Je maakt een boottocht door dit bijzondere gebied. Daarna rij je naar Dong Hoi, waar je aan het einde van de middag aankomt en je kunt ontspannen aan het zwembad van het schitterende hotel of aan de stranden van Dong Hoi.

Dag 6: Hué
In de ochtend kun je genieten van het strandhotel en aan het begin van de middag vertrek je verder in zuidelijke richting naar Hué. Onderweg passeer je de vroegere grens tussen noord en zuid Vietnam. Je kunt een klein museum bezoeken en het monument bewonderen. Te voet steek je vervolgens de Hien Luong brug over, een bijzondere ervaring.

Dag 7: Hué
Boottocht over de Parfum rivier naar de Thien Mu pagode. Vervolgens bezoek je de Verboden Stad met de keizerlijke paleizen, tempels en lotusvijvers uit de keizerlijke Nguyen dynastie. Daarnaast breng je tevens een bezoek aan een zeer indrukwekkend Mausoleum.

Dag 8: Hoi An
Op weg naar Hoi An rij je over de magnifieke Wolkenpas. Je stopt bij het wereldberoemde Danang Beach in Danang, het surfparadijs van Amerikaanse soldaten tijdens de Vietnamoorlog en je brengt kort een bezoek aan een Cham museum. Daarna kom je aan in één van de leukste plaatsen van Vietnam: Hoi An. In deze schilderachtige plaats vind je een indrukwekkend cultureel erfgoed en langs de rivier vind je elke ochtend een drukke markt. Het hele stadje straalt een unieke sfeer uit.

“Foto’s nemen bij de mooie rode Japanse brug en rondneuzen in de haven, waar het een komen en gaan is van vissersboten.”

Dag 9 & 10: Hoi An
Je kunt de komende dagen volop genieten van dit 17de eeuwse stadje en slenteren langs oude theehuizen en kruidenwinkels. Foto’s nemen bij de mooie rode Japanse brug en rondneuzen in de haven, waar het een komen en gaan is van vissersboten.

Dag 11: Qui Nhon
Je rijdt naar Qui Nhon, een rustige plaats direct gelegen aan de kust met een schitterende baai. Onderweg bezoek je het indrukwekkende monument van My Lai.

Dag 12: Nha Trang
Na het ontbijt vertrek je richting Nha Trang, onderweg bezoek je het prachtige strand, Dai Lanh Beach, fameus vanwege het schitterende landschap en de heldere zee. Tegen lunchtijd kom je aan in Nha Trang. In de middag maak je een leuke excursie per boot naar het vissersdorpje Lang Chai. Hier zul je traditionele vissersboten zien, die met felle kleuren zijn beschilderd en uiteraard zie je hier ook de traditionele ‘Thuyen Thung’, de beroemde ronde vissersbootjes van Vietnam.

Dag 13: Mui Ne
In de ochtend maak je een stadstoer, waarbij je de indrukwekkende Cham tempels en de Long Son Pagode bezoekt. Dan rij je door naar Phan Thiêt, een leuk vissersplaatsje aan de oostkust met prachtige ongerepte stranden en exotische palmbomen. Je verblijft twee nachten in een comfortabel strandhotel in Mui Ne met zwembad, direct aan zee gelegen.

Dag 14: Mui Ne
Geniet deze ochtend van je hotel, direct aan zee gelegen. In de middag bezoek je het vissersplaatsje Phan Thiêt, vooral bekend vanwege de beroemde ‘nuoc mam’ (vissaus), tevens bezoek je de zandduinen van Mui Ne, een indrukwekkend natuurverschijnsel.

Dag 15: Ho Chi Minh City (Saigon)
Na het ontbijt vertrek je naar Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon. Na aankomst heb je een middag ter vrije besteding, je kunt bijvoorbeeld de Dhong Khoi straat en de Ben Thanh markt bezoeken.

Dag 16:  Ho Chi Minh City
Je maakt een stadstoer door deze miljoenen stad, ook wel Parijs van de Oriënt genoemd, vanwege de schitterende Frans-koloniale gebouwen, boulevards en parken. Je bezoekt onder andere het indrukwekkende oorlogsmuseum, de imposante Notre Dame kathedraal en het beroemde postkantoor. Ga eens rustig op een muurtje zitten midden in de stad en kijk naar de heksenketel van de ontelbare brommers en scooters die voorbij scheuren. Hele gezinnen met kinderen worden vervoerd op één scooter, maar ook koeien, varkens, koelkasten en ander huisraad. Pas op met oversteken, dat is een uitdaging. Er is maar één regel: doorlopen en nooit stilstaan of achteruit stappen.

Dag 17: Ho Chi Minh City
Interessante excursie naar de wereldberoemde Cu Chi tunnels, een gigantisch ondergronds tunnelnetwerk van de Vietcong. In Tay Ninh kun je een indrukwekkende ceremonie meemaken bij de Cao Dai tempels. Je overnacht in Ho Chi Minh City.

Na het bezoek aan de Cu Chi tunnels breng je een bezoek aan een krekelfarm. Krekels worden in Vietnam als een delicatesse beschouwd en het wordt gezegd dat soldaten tijdens de oorlog de voedingsrijke waarde van krekels hebben ontdekt toen de voedselvoorraden steeds schaarser werden. Probeer deze delicatesse zelf!

Dag 18: Can Tho
Vandaag rij je naar de Mekong Delta, ook wel de ‘Rijstkom’ van Azië genoemd. In de waterstad Cai Be stap je op een boot en vaar je over de rivier de Mekong. De boot stopt onder andere bij een familiebedrijfje dat mierzoete rijstkoekjes maakt. Ook bezoek je de leuke drijvende markt en een eilandje, waar je heerlijk fruit krijgt aangeboden. Je vaart verder naar Vinh Long via grachten, kanalen en kreken. Overal zijn drijvende markten en tuinen te zien. Je overnacht in Can Tho.

Dag 19:  Amsterdam
In de ochtend bezoek je per boot de Cai Rang drijvende markt, waar vooral ’s ochtends druk gehandeld wordt. In de middag rij je terug naar Ho Chi Minh City en naar de luchthaven.


Voorbeeldreizen Azië:


De voorgestelde reizen op mijn website zijn vooral bedoeld als suggesties en zijn slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Laat je inspireren, bepaal je wensen en laat een reisvoorstel op maat maken. Ook als je weet wat je wilt; ik blijf met je meedenken om de perfecte reis samen te stellen.

button reisvoorstelBUTTON VRAAG STELLENBUTTON NAAR HOMEPAGE