instagram arrow-down

Lenneke Verhaar
lenneke@travelandtours.nl
06-29554866

Fins Lapland, Scandinavië & IJsland

Fjorden, meren, noorderlicht, vuur & ijs

Veel mensen zijn er verliefd op: de natuur, de meren, bergen en fjorden, het bijzondere licht en de cultuur van de oorspronkelijke bewoners. Historisch en cultureel gezien bestaat Scandinavië uit de lidstaten van de Noordse Raad: Denemarken, Finland, Noorwegen, Zweden en IJsland. Naast de Scandinavische talen onderscheiden de landen zich door unieke natuur en cultuur. Denemarken is heel lieflijk en lijkt een beetje op Nederland, maar toch ook weer niet. Zweden is prachtig met uitgestrekte bossen, prachtige meren waar je kunt kanoën zonder iemand tegen te komen, kunt vissen en barbecueën op een verlaten eilandje. Het rooster ligt al voor  je klaar.

“IJsland wordt het land van vuur en ijs genoemd”

IJsland wordt het land van vuur en ijs genoemd, het landschap is namelijk grotendeels gevormd door vulkaanuitbarstingen. Nog steeds is er veel geothermische activiteit; geisers spuiten regelmatig heet water van diep onder het aardoppervlak omhoog. Heeft het opborrelende water een aangename temperatuur, dan kun je er een bad in nemen, zoals in de beroemde Blue Lagoon. In de hoofdstad Reykjavik worden kleurige huisjes afgewisseld met moderne architectuur en kunst.

Fins Lapland is een echte aanrader om te bezoeken in de winter. Natuurlijk om op zoek te gaan naar het noorderlicht maar ook om in het ijslandschap een husky, rendier of scootertocht te maken. In het hoge noorden van Noorwegen vind je de Lofoten bekend om haar goede viswateren, schitterende natuur, en afgelegen karakteristieke vissersdorpjes, ook hier kun je het noorderlicht vinden.

Hieronder staan een aantal suggesties, klik op de foto om een voorbeeldreis te bekijken


Suggesties voor Scandinavië & IJsland

 

 


De voorgestelde reizen op mijn website zijn vooral bedoeld als suggesties en zijn slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Laat je inspireren, bepaal je wensen en laat een reisvoorstel op maat maken. Ook als je weet wat je wilt; ik blijf met je meedenken om de perfecte reis samen te stellen.

button reisvoorstel BUTTON VRAAG STELLEN BUTTON NAAR HOMEPAGE