instagram arrow-down

Lenneke Verhaar
lenneke@travelandtours.nl
06-29554866

Stedentrip: Lissabon

Historische en charmant Lissabon ademt geschiedenis. De oude wijken Alfama, Mouraria en Baixa nemen je mee terug in de tijd met smalle geplaveide straatjes, historische gebouwen en indrukwekkende pleinen. Verken het middeleeuwse kasteel São Jorge, dat hoog boven de stad uitsteekt, voor een prachtig uitzicht op Lissabon.

Lissabon is de bakermat van de melancholische Fado-muziek. Ervaar deze traditionele Portugese muziek in intieme Fado-huizen, waar zangers hun hart uitstorten met emotionele liederen. Daarnaast vibreert de stad met livemuziek, van straatartiesten tot levendige bars met traditionele Fado-avonden.

Geniet van een ontspannen wandeling langs de oevers van de rivier de Taag. De promenade van de wijk Belém is bijzonder mooi, met uitzicht op de iconische Toren van Belém en het Monument der Ontdekkingen. Proef hier ook de beroemde ‘Pastéis de Belém’, de traditionele Portugese custardtaartjes.

’s Avonds komt het bruisende nachtleven van Lissabon tot leven in de wijk Bairro Alto. Smalle straatjes gevuld met bars, restaurants en Fado-huizen maken het een ideale plek voor een gezellige avond uit. Proef lokale gerechten en drankjes, en meng je met de lokale bevolking en andere reizigers.

Maak een ritje in de beroemde gele tram 28. Deze kronkelt door de smalle straatjes en brengt je langs veel bezienswaardigheden. Neem ook de kabelbaan naar de wijk Alcântara voor een panoramisch uitzicht over de stad.

Een reis naar Lissabon is niet compleet zonder te genieten van de beroemde “Pastel de Nata”. Dit is een heerlijk custardgebakje met knapperig bladerdeeg, bestrooid met kaneel en poedersuiker. Probeer ze vers uit de oven in de historische wijk Belém.

Naast de historische charme heeft Lissabon ook moderne architecturale hoogstandjes. Het Parque das Nações, ooit het terrein van de Expo 98, herbergt futuristische gebouwen, zoals het Oceanarium en de Vasco da Gama-toren.


De voorgestelde reizen op mijn website zijn vooral bedoeld als suggesties en zijn slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Laat je inspireren, bepaal je wensen en laat een reisvoorstel op maat maken. Ook als je weet wat je wilt; ik blijf met je meedenken om de perfecte reis samen te stellen.

button reisvoorstelBUTTON VRAAG STELLENBUTTON NAAR HOMEPAGE