instagram arrow-down

Lenneke Verhaar
lenneke@travelandtours.nl
06-29554866

— Rome —

Een stedentrip naar Rome is een heerlijke ervaring, aangezien de stad doordrenkt is van geschiedenis, kunst en cultuur. En het leuke van deze stad is dat je bijna alles kunt belopen. Hier zijn enkele suggesties voor wat je kunt doen


Het Colosseum: Begin je reis met een bezoek aan het iconische Colosseum, een van de meest indrukwekkende amfitheaters uit de Romeinse tijd. Overweeg om een rondleiding te nemen om meer te weten te komen over de geschiedenis van deze plek. Reserveer wel op tijd!

Forum Romanum: Naast het Colosseum vind je het Forum Romanum, het centrum van het oude Rome. Het is een archeologisch gebied vol met overblijfselen van oude tempels, basilieken en triomfbogen.

Vaticaanstad: Bezoek de Vaticaanse Musea en bewonder de indrukwekkende kunstcollecties, waaronder de Sixtijnse Kapel. Vergeet niet de Sint-Pietersbasiliek te bezichtigen, een van de grootste kerken ter wereld. Het fijnst is om een skip-the-line ticket te boeken, anders sta je uren in de rij.

Het Pantheon: Dit goed bewaard gebleven Romeinse gebouw is een van de best bewaarde monumenten uit de oudheid. Het is bekend om zijn indrukwekkende koepel en de oculus in het midden.

Trevifontein: Gooi een muntje over je schouder in de Trevifontein om zeker te zijn dat je ooit terugkeert naar Rome. Het is een van de beroemdste fonteinen ter wereld en een prachtig kunstwerk.

Spaanse Trappen: Ontspan op de Spaanse Trappen en geniet van het uitzicht op de stad. Dit is ook een populaire ontmoetingsplek voor zowel lokale bewoners als toeristen.

Trastevere: Verken de schilderachtige wijk Trastevere, beroemd om zijn smalle straatjes, gezellige restaurants en levendige sfeer. Het is een geweldige plek om ’s avonds te wandelen en te genieten van de lokale keuken. Het is overigens ook heel leuk om in deze wijk te overnachten. Je bent zo bij alle bezienswaardigheden.

Piazza Navona: Bezoek dit prachtige plein met zijn fonteinen en omringende cafés. In de zomermaanden wordt het vaak gebruikt voor straatartiesten en markten.

Piazza del Popolo: Een plein met een Egyptische obelisk in het midden. Vanaf hier kun je de mooie winkelstraat Via del Corso verkennen.

Eten proeven: Proef de heerlijke Italiaanse keuken in lokale trattoria’s. Vergeet niet pasta, pizza, gelato en espresso te proberen!

Rome heeft zoveel te bieden dat het handig kan zijn om je reis van tevoren te plannen, maar laat ook ruimte over om gewoon door de straten te dwalen en de sfeer van deze prachtige stad in je op te nemen. Veel plezier in Rome!


De voorgestelde reizen op mijn website zijn vooral bedoeld als suggesties en zijn slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Laat je inspireren, bepaal je wensen en laat een reisvoorstel op maat maken. Ook als je weet wat je wilt; ik blijf met je meedenken om de perfecte reis samen te stellen.

button reisvoorstelBUTTON VRAAG STELLENBUTTON NAAR HOMEPAGE