instagram arrow-down

Lenneke Verhaar
lenneke@travelandtours.nl
06-29554866

— Stedentrip Valencia —

Een stedentrip naar Valencia is een goede keuze! Het is een prachtige stad aan de oostkust van Spanje, bekend om zijn rijke geschiedenis, architectonische gebouwen, heerlijke keuken en levendige cultuur


Stad van Kunsten en Wetenschappen (Ciudad de las Artes y las Ciencias): Dit futuristische complex herbergt onder andere een operagebouw, een wetenschapsmuseum, een aquarium en een IMAX-bioscoop. Het is een architectonisch meesterwerk en een must-see in Valencia.

Bioparc Valencia: Een innovatieve dierentuin waar dieren in natuurlijke habitats worden gehouden. Het is een geweldige plek om met het hele gezin te bezoeken.

Oude Stad (Ciutat Vella): Verken de smalle straatjes, historische gebouwen en charmante pleinen. Bezoek de kathedraal van Valencia en de Zijdebeurs (La Lonja de la Seda), die beide op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

Turia Park: Dit park was ooit de rivier de Turia, maar na een overstroming werd de rivier omgeleid en ontstond dit groene park. Perfect om te wandelen, fietsen of gewoon te ontspannen.

Stranden van Valencia: Geniet van de zon en de zee op de stranden van Valencia, zoals Playa Malvarrosa en Playa de las Arenas. Ze zijn gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

L’Hemisfèric: Onderdeel van de Stad van Kunsten en Wetenschappen, dit is een indrukwekkend gebouw in de vorm van een oog dat dient als een IMAX-bioscoop en planetarium.

Ga toch fietsen: Heel Valencia is vlak, dus met een gehuurde stadsfiets kun je makkelijk het centrum ontdekken of een fietstocht maken naar het strand. Je kunt natuurlijk ook de omgeving intrekken, bijvoorbeeld naar het paella-walhalla El Palmar.

Las Fallas: Goede reden om in maart naar Valencia te gaan, grote kans op lekker lente weer, en je kunt het Las Fallas festival meemaken, het meest bekende feest van Spanje en het grootste straatfeest van Europa

Culinaire ervaringen


Ga naar de Centrale Markt (Mercado Central): Deze markt is een paradijs voor liefhebbers van verse producten, variërend van groenten en fruit tot vlees, vis en lokale specialiteiten.

Probeer horchata, een verfrissend drankje gemaakt van tijgernoten, en geniet ervan met een traditioneel Valenciaans gebakje genaamd farton.

Tapasbars: Verken de tapascultuur in Valencia door verschillende tapasbars te bezoeken. Probeer lokale delicatessen en wijnen in gezellige bars verspreid over de stad.

Praktische tips


Openbaar vervoer: Valencia heeft een goed systeem van bussen en trams die je gemakkelijk door de stad kunnen vervoeren. Overweeg een Valencia Tourist Card te kopen voor onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer en kortingen op bezienswaardigheden.

Weer: Valencia heeft over het algemeen een mild mediterraan klimaat, met warme zomers en milde winters. Zorg ervoor dat je geschikte kleding meeneemt afhankelijk van het seizoen van je bezoek.

Taal: Hoewel Valenciaans de lokale taal is, spreken de meeste mensen in Valencia ook Spaans. Het kan handig én leuk zijn om enkele basiszinnen Spaans te leren.


De voorgestelde reizen op mijn website zijn vooral bedoeld als suggesties en zijn slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Laat je inspireren, bepaal je wensen en laat een reisvoorstel op maat maken. Ook als je weet wat je wilt; ik blijf met je meedenken om de perfecte reis samen te stellen.

button reisvoorstelBUTTON VRAAG STELLENBUTTON NAAR HOMEPAGE