instagram arrow-down

Lenneke Verhaar
lenneke@travelandtours.nl
06-29554866

Suriname & Curaçao

Dag 1: Amsterdam – Paramaribo

Bij aankomst op de luchthaven van Suriname, staat er een busje voor je klaar dat je naar je hotel brengt. Dit hotel ligt aantrekkelijk in het hartje van het centrum. Door het zwembad met zonneterras en de tropische tuin, die doorloopt tot aan de romantische pier in de Suriname rivier, geeft dit hotel ook een ‘buiten’gevoel.

Dag 2: Paramaribo

Na het uitgebreide ontbijt is er tijd om op eigen gelegenheid de stad te verkennen. Maak met behulp van onze stadswandeling en de bijgevoegde plattegrond, een informatieve wandeling door het oude stadscentrum van Paramaribo. De wandeling leidt langs mooie koloniale gebouwen, indrukwekkende houten kerken, de gezellige Waterkant met de Javaanse eetstalletjes, het Onafhankelijkheidsplein, de kleurrijke markt en de bloemenstands met prachtige tropische bloemen. Ook kun je een bezoek brengen aan een van de musea in Paramaribo, waaronder Fort Zeelandia.

Dag 3 t/m 7: Anaula Nature Resort

Tijdens je verblijf zijn alle dagen gevuld met uitstapjes o.a. naar de omliggende marrondorpen, wandelingen in de omgeving en naar in de buurt gelegen kostgrondjes. Ook is er gelegenheid om te zwemmen in de rivier en te genieten van de natuurlijke jacuzzi’s bij de stroomversnellingen. Een aantal malen per week wordt er een culturele dansshow opgevoerd. Uiteraard blijft er nog voldoende tijd over om te ontspannen op de veranda van je eigen huisje of in een van de hangmathutten op het eiland. Op het resort kun je ook heerlijk genieten bij het grote zwembad.

Dag 8 t/m 10: per fiets naar Plantage Peperpot

Vanochtend haal je de fietsen op voor vertrek naar het Commewijne district . Deze tocht maak je op eigen gelegenheid. Uiteraard voorzien wij je van de benodigde route informatie en tassen om de bagage in te vervoeren voor deze dagen. Per boot steek je met je fiets de Suriname rivier over naar Meerzorg. Het district Commewijne is een landelijk woongebied waar voornamelijk Javanen en Hindoestanen leven. Deels via rustige plattelands weggetjes bereik je Plantage Peperpot waar een plantagewoning is omgebouwd tot een comfortabel verblijf. Dit sfeervolle Boutique Hotel is je verblijf voor de komende twee nachten. Neem een kijkje bij de  koffieloods uit 1808, de koffiefabriek en de  naastgelegen Javaanse kampong. Het natuurgebied achter de plantage is leuk om doorheen te fietsen of te wandelen. Hier worden ook veel aapjes en mooie vogels gespot.

“Hier worden ook veel aapjes en mooie vogels gespot”

Vanaf Peperpot kun je leuke uitstapjes per fiets maken in de omgeving zoals naar het openluchtmuseum Nieuw Amsterdam, Plantage Frederiksdorp, de oude suikerfabriek van Mariënburg en Plantage Katwijk. Op de 3e dag fiets je zelf ook weer terug naar Paramaribo waar je de fietsen weer inlevert en er weer een overnachting voor je is geregeld.

Indien je deze tocht niet per fiets wilt of kunt afleggen, organiseren wij vervoer met een privé chauffeur. Je bezoekt dan met een tour van een halve of hele dag Fort Nieuw Amsterdam, Mariënburg en Plantage Frederiksdorp. 

Dag 11 t/m 15: Kabalebo Nature Resort

Onze chauffeur haalt je op voor een transfer naar vliegveld Zorg en Hoop. Hiervandaan, vertrekt je vliegtuigje richting het Kabalebo Nature Resort. Al snel na vertrek vlieg je boven een onmetelijk groot ‘broccoli veld’ waartussen de rivieren zich een weg banen. Midden in dit gebied, waar helemaal geen mensen wonen, land je voor de deur van het Resort op een grasbaan. Een heerlijke lunch staat al voor je klaar en deze eerste dag maak je kennis met de gids tijdens een korte wandeling in de omgeving. Tijdens Je gaat genieten van de ongerepte jungle en een uitstekende verzorging. Dit stukje Amazone regenwoud is het leefgebied van veel vogels. Maar ook vlinders, kikkers, verschillende soorten apen en andere zoogdieren zoals tapirs, capibara’s, maar ook reuzenotters, een poema, jaguar of een luiaard kun je hier tegenkomen. De activiteiten worden door de crew  samengesteld. Afhankelijk van de waterstand en weersomstandigheden bieden ze een zo afwisselend mogelijk programma aan met junglewandelingen, tochten over de rivier per korjaal en per kajak. Per dag kun je kiezen uit 2 activiteiten, waarbij de een meestal fysiek wat zwaarder is dan de ander. Op de laatste dag vlieg je na de lunch weer terug naar de stad en bent je in de loop van de middag weer terug.

Dag 16 t/m 21: Curaçao

Een vroege transfer brengt je naar de luchthaven voor de vlucht naar Curaçao. Bij aankomst  op de luchthaven haal je je huurauto op en rij je naar je accommodatie op zo’n 15 minuten van de luchthaven.

Je verblijft de komende 5 nachten in een stijlvol kleinschalig boutique hotel in hartje Willemstad aan de rand van de levendige wijk Pietermaai. Tijdens je verblijf kun je gebruik maken van het zwembad en het zonnedek op het terrein. In de comfortabele huiskamer is het heerlijk toeven met boeken en magazines uit de bibliotheek onder genot van gratis Nespresso koffie, thee en water. Je kunt tegen betaling gebruik maken van de faciliteiten op het privéstrand bij het hotel dat tegenover jouw accommodatie ligt. Maar je kunt ook met je huurauto zelf op ontdekkingstocht.

Dag 22: Retourvlucht naar Amsterdam.


Voorbeeldreizen Caribbean & Latijns-Amerika:


De voorgestelde reizen op mijn website zijn vooral bedoeld als suggesties en zijn slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Laat je inspireren, bepaal je wensen en laat een reisvoorstel op maat maken. Ook als je weet wat je wilt; ik blijf met je meedenken om de perfecte reis samen te stellen.

button reisvoorstelBUTTON VRAAG STELLENBUTTON NAAR HOMEPAGE