instagram arrow-down

Lenneke Verhaar
lenneke@travelandtours.nl
06-29554866

Thailand Zuid

Andere route dan de familiereis maar zeker net zo de moeite waard. Bij deze reis ga je ook eerst naar Bangkok waar je gaat fietsen. Daarna ga je naar het zuiden van Thailand waar je een paar dagen in Khanom verblijft. Khanom is rustig, authentiek en je kunt er roze dolfijnen spotten. Koh Tao is het kleine broertje van Koh Phangan en ligt op ongeveer 4 uur varen vanaf het vaste land waarbij de ferry stopt op Koh Samui en Koh Phangan. De onderwaterwereld van Koh Tao is ongekend en je kunt daar dus ook geweldig duiken en snorkelen. Je sluit je bezoek af in Khao Sok National Park, echt een ‘klein’ paradijsje op aarde. Het park herbergt één van de oudste regenwouden van de wereld, een kraakhelder blauw meer, grote diversiteit aan wildlife, grottenstelsels en enorme kalksteenrotsen. Hier zie, maar vooral hoor je, de Gibbons tijdens je verblijf in een tentenkamp op het water, een unieke accommodatie!

Dag 1: Bangkok
Aankomst in Bangkok en transfer naar je hotel.

Dag 2: Bangkok
Vandaag fietstocht door Bangkok. Deze tocht begint in Chinatown, een van Bangkok’s drukste wijken. Je fietst door smalle steegjes en zijstraatjes, langs ontelbare winkeltjes en over markten. Je passeert koopmannen, bouwvakkers, monniken kortom, je ziet hoe gewone mensen leven in deze miljoenenstad. De tocht gaat vervolgens door rustigere woonwijken en uiteindelijk ga je aan boord van een longtailboot, waarmee je over de kanalen van Bangkok zult varen die het de naam ‘Het Venetië van het Oosten’ heeft opgeleverd. Je ziet houten huizen op palen, vrouwen die de was doen, en kinderen die vanaf de houten steigers lachend in het water springen.

Uiteindelijk zet je weer voet aan wal in een landelijk gebied, ongeveer 30 kilometer buiten het centrum van Bangkok, waar je jouw fietstocht voortzet. Hier zie je geen snelwegen of metrotreinen, maar het landschap bestaat uit landweggetjes, rijstvelden, palmbomen en bloemen kwekerijen. De stilte die hier hangt is het tegenovergestelde van Chinatown. En je kunt maar niet geloven dat we een uur terug nog tussen de scheurende auto’s en toeterende tuk tuk’s in fietsten.

Dag 3: Khanom
Binnenlandse vlucht naar Surat Thani en transfer naar Khanom Hill Resort. Khanom is gelegen in de provincie Nakhon Si Thammarat. Deze kant van Thailand is nog ongerept en wordt (nog) niet bezocht door hordes toeristen. De meeste bezoekers hopen dat dat zo blijft maar dat is onwaarschijnlijk. Er is een kilometers lange kustlijn met lege witte Robinson Crusoe zandstranden en wuivende palmbomen.

Khanom Hill Resort is een klein resort met 15 units waarvan enkele met prachtig uitzicht op de Thaise Golf. Het heeft een restaurant aan het strand waar je heerlijk kunt eten.

Dag 4: Khanom
‘s Morgens vroeg ga je met de eigenaresse van het hotel naar de lokale markt. Hier zal zij uitleg geven over de diverse producten en zul je deze ook kopen en met elkaar opeten in een tentje vlakbij de markt. Later nog naar de haven om naar de vissersboten te kijken.

Dag 5: Khanom
Vandaag is het tijd om roze dolfijnen te spotten! ’s Ochtends word je opgehaald bij je hotel en naar de pier gebracht. Je gids koopt in het dorpje stukjes vis om de dolfijnen te lokken. Stap in een longtailboot en vaar een half uur de zee op. Hou je camera in de aanslag, de dolfijnen springen vaak vrolijk naast de boot mee. Garantie wordt niet gegeven, maar de kans is vrij groot dat je vandaag deze bijzondere dolfijnen zult zien. Verder vaar je langs uitgesleten rotspartijen en groene mangroves. De boottocht is genieten, zelfs zonder dolfijnen.

Dag 6: Koh Tao
Vroege transfer van Khanom naar de Donsak pier voor de ferry naar het kleine snorkel en duikparadijs Koh Tao.

“of huur voor een klein bedrag de hele dag je eigen longtailboot en laat je het eiland rondvaren terwijl de kapitein op de mooiste plekjes stopt om je te laten snorkelen.”

Dag 7 – 10: Koh Tao
Een aantal heerlijke dagen op dit tropische eiland met prachtige stranden. Haal je PADI duikbrevet bij één van de vele duikscholen (ook erg goede Nederlandse duikschool aanwezig op het eiland), of huur voor een klein bedrag de hele dag je eigen longtailboot en laat je het eiland rondvaren terwijl de kapitein op de mooiste plekjes stopt om je te laten snorkelen. Heerlijk eten kun je in de diverse restaurantjes en beachbars op Koh Tao.

Dag 11: Surat Thani
Vroege ferry van Koh Tao naar Surat Thani op het vaste land voor één overnachting.

Dag 12: Khao Sok National Park
Je wordt opgehaald bij het hotel in Surat Thani om naar het Khao Sok National Park te gaan waar je de komende nacht zult verblijven in het Elephant Hills Camp. Na de lunch midden in de ongerepte jungle vertrek je per kano naar het olifanten educatie centrum. Je gaat vanmiddag de Aziatische olifant ontmoeten! Je mag helpen met het verzorgen van de olifanten, samen met de trainers (mahout). Na het voeren van de olifanten worden deze indrukwekkende dieren gewassen en je krijgt een kokosborstel om ze eens flink te schrobben. ‘s Avonds gezamenlijk diner en overnachting in een luxe tent in de jungle.

Dag 13: Khao Sok National Park
Je wordt gewekt door de geluiden van de jungle. Na het ontbijt vertrek je met een longtailboot naar een lokale markt en daarna naar één van de meest indrukwekkende meren van Thailand, het Cheow-Larn meer. Het meer is omgeven door begroeide bergketens en honderden kleine eilandjes en wordt ook wel het ‘Halong Bay’ van Thailand genoemd. 

Unieke overnachting in het rainforest kamp in drijvende tenten op het meer. Bij de tenten is een kano inbegrepen zodat je zelf op zoek kan naar de Gibbons die hier wonen. Of gewoon heerlijk zwemmen of relaxen in een luie stoel voor je tent. Diner inbegrepen.

Dag 14: Bangkok – Amsterdam
Vandaag ga je een prachtige wandeltocht door de jungle maken. Tijdens deze wandeling wordt er nog meer verteld over de flora en fauna en zul je ongetwijfeld veel dieren spotten. Na de lunch terug naar het kamp en transfer naar Surat Thani. Binnenlandse vlucht naar Bangkok en vervolgens vlucht naar Amsterdam.


Klik op de foto om te vergroten of scroll naar beneden voor andere suggesties

 


Andere suggesties voor  Azië

 


De voorgestelde reizen op mijn website zijn vooral bedoeld als suggesties en zijn slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Laat je inspireren, bepaal je wensen en laat een reisvoorstel op maat maken. Ook als je weet wat je wilt; ik blijf met je meedenken om de perfecte reis samen te stellen.

button reisvoorstelBUTTON VRAAG STELLENBUTTON NAAR HOMEPAGE