instagram arrow-down

Lenneke Verhaar
lenneke@travelandtours.nl
06-29554866

Bijzonder verblijf — Sri Lanka, The Kingdom Ecolodge


In mei 2023 hebben wij een fantastische rondreis gemaakt door Sri Lanka, met als een van de hoogtepunten een verblijf van twee nachten in The Kingdom Ecolodge van Dim. Een Srilankaan die in de middle of nowhere jarenlang keihard heeft gewerkt om zijn droom waar te maken. Een zelfvoorzienende ecolodge waar je als gast deel van uit mag maken een paar nachten. Het ligt aan de rand van het beroemde Yala National Park, is een heel goed alternatief voor wie niet van drukte houdt en echt een paradijs voor wildlife liefhebbers.

Je kunt niet op eigen gelegenheid naar de lodge komen. Je wordt opgehaald door de 4×4 truck van Dim en rijdt in ongeveer 45 minuten naar zijn lodge. Je kunt kiezen uit 2 verblijfsmogelijkheden; een van de 4 ‘open’ kamers die prachtig gelegen zijn met uitzicht op het meer. Of in een van de nieuwe boomhutten die iets verder van de lodge liggen, maar wel op loopafstand zijn.

Na aankomst ga je op olifanten safari met Dim, en hij weet precies waar hij ze moet zoeken. Tijdens ons bezoek zagen we een hele grote groep, net als een aantal aapjes en buffels. ’s Avonds zit je met de andere gasten aan het diner wat bestaat uit heerlijke Sri Lankeese gerechten. Als je geluk hebt lopen de olifanten bij zonsondergang door het meer, op een paar meter afstand van je te banjeren. De vuurvliegjes maken de plek magisch.

De volgende ochtend neemt Dim je heel vroeg mee in zijn houten catamaran, of pak je een van de kayaks; Je gaat het meer op om een zonsondergang mee te maken die je nooit meer vergeet. De olifanten zijn ook net wakker, net als de buffels en de aapjes.

Vakantie Shri Lanka 2023

Na het ontbijt is het tijd voor een wandeling over zijn boerderij, waarbij alle gewassen uitgelegd worden en een aantal geplukt om samen de lunch te bereiden in de letterlijk open keuken.

Als je wilt kun je ’s middags weer mee op olifantensafari, maar je kunt er ook voor kiezen om in je hangmat een boek te lezen en te genieten van de absolute rust.

Dit kun je met recht een ‘off the beaten track’ accommodatie noemen. Verwacht geen luxe, airco of spa, maar puur natuur en even helemaal weg zijn van de wereld.


De voorgestelde reizen op mijn website zijn vooral bedoeld als suggesties en zijn slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Laat je inspireren, bepaal je wensen en laat een reisvoorstel op maat maken. Ook als je weet wat je wilt; ik blijf met je meedenken om de perfecte reis samen te stellen.

button reisvoorstelBUTTON VRAAG STELLENBUTTON NAAR HOMEPAGE