instagram arrow-down

Lenneke Verhaar
lenneke@travelandtours.nl
06-29554866

Zuid-Afrika Familiereis

Wil je genieten van een onbezorgde maar ook spannende vakantie en heb je niet zo veel tijd, bijvoorbeeld tijdens de herfstvakantie. Dan is een week Sefapane Lodge, gelegen om de hoek van de ingang van het Kruger National Park, dé uitkomst. De kinderen zullen enorm genieten van alle wilde dieren die ze gaan zien!

Eén van de unieke voordelen van Sefapane is het feit dat het hele terrein kindvriendelijk is en vrij van gevaarlijke dieren. Daardoor kunnen ook de jongste bezoekers heerlijk ravotten in de tuin, lekker zwemmen in het zwembad en vissen in de dammen.

Kinderen van alle leeftijden kunnen mee op de riviersafari, naar het dierenopvangcentrum en mee met de cultural village tour. Vanaf 6 jaar mogen ze in een open safarivoertuig in het Kruger National Park, vanaf 12 jaar mee met de mountainbike safari en vanaf 16 jaar met de wandelsafari. Er is ook een oppasservice voor de allerkleinsten, die niet mee kunnen op safari, zodat hun ouders en de oudere kinderen van deze excursies kunnen genieten zonder zich zorgen te maken.

Dag 1: Amsterdam – Johannesburg
Vlucht met KLM van Amsterdam naar Johannesburg. 23.00 uur aankomst Johannesburg en overnachting vlakbij de luchthaven.

Dag 2: Phalaborwa
Naar de luchthaven voor een korte binnenlandse vlucht naar Phalaborwa. Na aankomst ophalen huurauto en rijden naar de vlakbij gelegen Sefapane lodge. ‘s Avonds eerste gamedrive.

Dag 3: Krugerpark
Vandaag hele dag safari in het Krugerpark. Vroeg uit de veren en na een bakje koffie of chocolademelk ga je op pad. De gehele dag staat in het teken van zoeken! Op ‘jacht’ naar de Big Five samen met jouw ervaren ranger. Een hele belevenis voor de kinderen om al die grote dieren nu eens niet in de dierentuin maar in het echt te zien. Picknick lunch inclusief.

Dag 4: Vrije dag
Vrije dag om te genieten bij het zwembad of om zelf met de huurauto Krugerpark in te gaan of om de omgeving te verkennen.

Dag 5: Riviersafari
Vanaf het water heb je een volledig andere kijk op het wild. Vandaag maak je een boottocht op de Olifant Rivier. Krokodillen, nijlpaarden en ander wild komen hier graag hun dorst lessen. De middag is ter vrije besteding.

“Krokodillen, nijlpaarden en ander wild komen hier graag hun dorst lessen.”

Dag 6: Cultural Village tour
Sefapane Lodge neemt haar dienstverlening aan de lokale gemeenschap heel serieus! Ze zijn gevestigd in de Ba-Phalaborwa gemeente en veel van hun medewerkers wonen in de townships van Namakgale en Lulekani. Op hun culturele reizen en excursies nemen zij de bezoekers mee naar het hart van de mensen, die wonen en werken in deze gebieden. Zij zijn de levensader van de stad Phalaborwa.

Tijdens een culturele tour bezoek je een lokale school, een lokale kliniek, een lokaal radiostation, een lokale Shebeen (bar) en nog veel meer!

Dag 7: Vrije dag

Dag 8: Panoramaroute
Prachtige autorit terug naar Johannesburg via de beroemde panoramaroute. Deze route leidt je langs verschillende bezienswaardigheden zoals de Blyde River Canyon, God’s Window, The Three Rondavels, The Pinnacle, Bourke’s Luck Potholes en Pilgrim’s Rest. Daarnaast kom je langs leuke dorpjes zoals Graskop. Een niet te missen stop in Graskop is Harrie’s Pancake, waar heerlijke pannenkoeken worden geserveerd. Vlakbij Graskop ligt het plaatsje Pilgrim’s Rest, een oude goudmijnstad. Hier waan je jezelf in de tijd dat er rondom Pilgrim’s Rest veel goud werd gevonden.

Hoogtepunt van de route is de Blyde River Canyon, een van de langste kloven ter wereld met spectaculaire geologische vormen en de mooiste panorama’s van het land. De vlucht terug naar Amsterdam is pas om 23.15 uur dus tijd genoeg voor al deze bezienswaardigheden.

Dag 9: Aankomst op Schiphol en einde programma.


Klik op de foto om te vergroten of scroll naar beneden voor andere suggesties

 


Andere suggesties voor Afrika

 


De voorgestelde reizen op mijn website zijn vooral bedoeld als suggesties en zijn slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Laat je inspireren, bepaal je wensen en laat een reisvoorstel op maat maken. Ook als je weet wat je wilt; ik blijf met je meedenken om de perfecte reis samen te stellen.

button reisvoorstelBUTTON VRAAG STELLENBUTTON NAAR HOMEPAGE