instagram arrow-down

Lenneke Verhaar
lenneke@travelandtours.nl
06-29554866

Zuid-Afrika roadtrip oost

Hele mooie korte rondreis die uitgebreid kan worden met een rondreis Kaapstad (zie de roadtrip westen). Soweto in Johannesburg is zeer indrukwekkend om te ervaren. Het Kruger park niet minder maar om een andere reden. De Big Five wordt hier regelmatig gespot. De privéparken Sabi Sands en Klaserie stralen het Out-of-Africa gevoel uit. De lodges zijn kleinschalig, midden in de bush en onvergetelijk. Met als hoogtepunt een ballonvaart (optioneel) waarbij je van grote hoogte Olifanten, Zebra’s, Wildebeesten en giraffen ziet lopen. Uniek!

Dag 1: Garden Court Sandton, Johannesburg

Na aankomst op de luchthaven verblijf je afhankelijk van je aankomst een nacht in een hotel op de luchthaven van Johannesburg, of heb je een transfer naar de wijk Sandton voor overnachting.

Dag 2: Johannesburg – Privé Soweto tour

Na een heerlijk ontbijt een tour met een gids naar en door Soweto (South Western Township). Dit is de grootste township van Johannesburg en heeft een levendige mix van oude krottenwijken, nieuwe gerenoveerde straten, muziek, restaurants en Afrikaans straatleven. Soweto is ongetwijfeld het belangrijkste symbool van de Zuid-Afrikaanse apartheidsgeschiedenis. Hierna breng je een bezoek aan het Mandela House Museum, waar Mandela en zijn gezin woonden toen hij gevangen werd gezet. Daarna breng je een bezoek aan het Hector Pieterson Museum. Hector Pieterson was een jongen van twaalf die bij de studentenopstand in Soweto in 1976 werd doodgeschoten. Beelden gingen de wereld over en het museum is gewijd aan de gebeurtenissen op die dag en de aanleiding daartoe. Je sluit de dag af met een bezoek aan het Apartheidsmuseum, een absolute ‘must’. Het opent de ogen en vertelt de geschiedenis van de apartheid. Aansluitend word je weer teruggebracht naar je hotel.

Dag 3: Dullstroom

Vanmorgen haal je je huurauto op en rij je naar Dullstroom waar je een nacht verblijft onderweg naar het Greater Kruger natuurreservaat.

Dag 4 & 5: Sabi Sands

Kruger Park ligt in het noordoostelijk deel van het land en omvat een grotendeels nog ongerept natuurgebied. In het Kruger liggen zo’n twintig ‘restcamps’ (omheinde terreinen) waarin de accommodatie van het park zelf ligt. Daarnaast zijn er een aantal privé-parken met daarin lodges. Deels liggen deze reservaten in het Kruger Park zelf en wordt gebruik gemaakt van een concessie-opzet. Deels liggen de privé-reservaten aan de rand van het eigenlijke park, zoals het bekende Sabi Sands en Klaserie, waarbij de hekken tussen deze gebieden zijn weggehaald. Tezamen vormen de privé-reservaten en het Kruger Park het ‘Greater Kruger’ natuurreservaat. Het wild kan in deze gebieden dus vrij rondlopen en migreren.

Na het ontbijt rij je naar het privé reservaat in Sabi Sands. De Lodge ligt midden in het Sabi Sands wildreservaat, thuis van de Big Five, en beschikt over een buitenzwembad, een restaurant en een bar. Het Inyati is gelegen aan de schilderachtige oever van de rivier de Sand. De elegante accommodaties hebben een Afrikaans thema en beschikken over airconditioning, een bed met een klamboe, een zithoek en een eigen badkamer. Het restaurant een verscheidenheid aan gerechten, met uitzicht op de rivier de Sand. Je kunt genieten van een drankje bij de bar op het terras, terwijl je het uitzicht op de Afrikaanse bush bewondert.

Excursie: Hot air ballooning

Heel vroeg in de ochtend rij je naar het vertrekpunt van de hot air balloon vaart. Een prachtige ervaring waarbij je een uur lang vaart over het natuurreservaat en zo goed als zeker giraffen, olifanten of ander wild onder je spot. Uiteraard met de traditionele jus d’orange en champagne in je hand. Prachtige ones-in-a-lifetime ervaring!

“Heel vroeg in de ochtend rij je naar het vertrekpunt van de hot air balloon vaart.”

Dag 6 & 7: Klaserie Private Nature Reserve

Vandaag naar een ander prachtig privé reservaat, het Klaserie Private Nature Reserve. Dit deel van het Greater Krugerpark geeft goed de schoonheid van de Afrikaanse bush en haar wilde dieren weer met alle geluiden en geuren die daar bij horen. Ook zijn de zonsondergangen hier schitterend mooi! Er is veel wild te vinden in dit reservaat, onder andere de Big Five; leeuw, buffel, neushoorn, luipaard en olifant. Naast deze beroemde vijf dieren kun je ook giraffes, zebra’s, gevlekte hyena’s, apen, nijlpaarden, impala’s, kudu’s, waterbokken, wildebeesten, klipspringers en vele andere zien. Dieren die minder geregeld gezien worden, maar wel in het gebied voorkomen zijn wilde honden, cheetahs, caracals, honey badgers en civets. Qua vogels worden regelmatig gieren, uilen, bee-eaters, arenden en neushoornvogels gezien.

De chalets zijn op palen gebouwd en hebben daarom een mooi uitzicht op de bush. De safari-activiteiten zijn op indeling en ook de maaltijden worden gezamenlijk aan de grote tafel of in de boma genuttigd. Tijdens je verblijf staat er in de ochtend en namiddag een gamedrive op het programma. De gamedrives worden, in overleg met de gasten, afgewisseld met een wandelsafari. Tussen de gamedrives door kun je ontspannen op je privé veranda, in de lounge of bij het zwembad. Bij de lodge ligt ook een kleine waterhole waar dieren kunnen komen drinken.

Dag 8: Je kunt je reis hier eindigen met een transfer naar Johannesburg, of vervolgen met een bezoek aan Kaapstad en omgeving.


Voorbeeldreizen Afrika:


De voorgestelde reizen op mijn website zijn vooral bedoeld als suggesties en zijn slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Laat je inspireren, bepaal je wensen en laat een reisvoorstel op maat maken. Ook als je weet wat je wilt; ik blijf met je meedenken om de perfecte reis samen te stellen.

button reisvoorstelBUTTON VRAAG STELLENBUTTON NAAR HOMEPAGE