instagram arrow-down

Lenneke Verhaar
lenneke@travelandtours.nl
06-29554866

Zuid-Afrika roadtrip west

Dag 1 t/m 3: Amsterdam – Kaapstad

Bij aankomst op internationale vliegveld van Kaapstad wordt je opgewacht en verwelkomt door onze lokale partner. Vanaf hier word je naar je accommodatie voor de komende 3 nachten gebracht.

Het bruisende Kaapstad. Door de enorme verscheidenheid heeft het iedereen wat te bieden. Naast bezienswaardigheden zoals musea, architectuur en cultuur, vind je er ook veel natuur. Zoals de botanische tuinen, witte stranden van Camps Bay, pinguïns bij Boulders Beach en de niet te missen trots van de stad; de Tafelberg. Deze berg rijst middenin de stad omhoog, waardoor je vanaf boven goed ziet hoe uitgestrekt de stad is. Aangeraden wordt om ‘s morgens de berg op te gaan aangezien ’s middags de top vaak verscholen zit achter een dik wolkendek. Wil je een grote toeristenstroom vermijden beklim dan Kaapstads ‘andere’ berg; de Lion’s Head. Na een wandeling van drie uur word je beloond met een spectaculair uitzicht.

Dag 4 t/m 5: Franschhoek

Na het ontbijt ontvang je je huurauto en begint de roadtrip met je rit naar Franschhoek. Onderweg passeer je indrukwekkende uitzichtpunten, kliffen, wijngaarden en charmante dorpjes, waar de tijd soms lijkt stil te hebben gestaan. Bij vrijwel iedere wijnboerderij die je onderweg tegenkomt, kun je genieten van een glaasje wijn, port of brandewijn. Het Franse karakter van de streek is toe te schrijven aan de hugenoten, die zich hier in de 16e en 17e eeuw hebben gevestigd. Tegenwoordig is Franschhoek niet alleen bekend om de voortreffelijke wijnen, maar ook de keuken is geroemd. Je vindt hier enkele van de beste restaurants van het land! De historische hoofdstraat nodigt bovendien uit tot een wandeling langs de vele mooie boetiekjes, chocolatiers en traiteurs. De wijntram is een leuke manier om de wijnboeren te bezoeken. Kaartjes koop je ter plaatse. Ook Stellenbosch ligt op korte rijafstand. Aan het centrale stadsplein van Stellenbosch liggen historische straten die je langs diverse bezienswaardigheden voeren, zoals het karakteristieke Burgerhuis, het V.O.C. Kruithuis en Oom Samie se Winkel, waar je bijzondere souvenirs en uitstekende wijnen kunt verkrijgen.

“De wijntram is een leuke manier om de wijnboeren te bezoeken”

Dag 6 t/m 7: Oudtshoorn

Je rijdt vandaag naar Oudtshoorn en je verblijft de komende 2 nachten in Buffelsdrift Game Lodge.

De lodge biedt een unieke bush ervaring in het hart van de Klein Karoo. In Buffelsdrift Game Reserve leven onder andere nijlpaarden, meer dan 217 soorten vogels en meer dan 22 andere soorten dieren. De luxe en-suite tenten en een groot gedeelte van de lodge liggen prachtig aan de rand van een waterhole. Je kunt hier game drives en een meerkat safari (stokstaartjes) maken. Verder kun je Oudtshoorn, ook wel de ‘struisvogel hoofdstad van de wereld’ genoemd, verkennen of een bezoek brengen aan de oude Cango Caves of een struisvogelboerderij.

Na de ochtend game drive bij de Buffelsdrift Game Lodge en het ontbijt rij je via Oudtshoorn en de adembenemende Outeniquapas naar George. Daarna rij je verder naar Knysna via Wilderness en Sedgefield. De komende 2 nachten verblijf je in een hotel in de bruisende badplaats Knysna dat is omringd door stranden, bossen en meren.

Dag 8 t/m 9: Knysna

Knysna, het kuststadje dat bekend staat om zijn lekkere oesters. De Knysna-lagune wordt gezien als de juweel van de Tuinroute. Deze lagune ontvangt tweemaal per dag voedselrijk water uit de Indische Oceaan en wordt gevoed met zoet water van de Outeniqua-bergen. De toegang vanaf de lagune naar de oceaan is heel smal, een gevaarlijk punt voor schepen. De enorme kracht van het water op de oceaan heeft al talloze schepen doen vergaan. De smalle ingang komt vanwege twee rotsen aan weerszijden van de lagune die als het ware de wacht houden over de doorgang naar de oceaan. Deze rotsen zijn beroemd geworden als de Knysna Heads. Het mooiste uitzicht over dit voorgebergte is te zien vanaf het einde van de weg dicht langs de oostelijke oever van de lagune (sla de George Rex Drive in), vanaf de parkeerplaats loopt een leuk wandelpad. Een andere mogelijkheid is een excursie maken naar het Featherbed Nature Reserve. Het is alleen per boot mogelijk om in dit reservaat te komen. De boot vertrekt bij de ferry niet ver van het Waterfront.

Dag 10: Port Elizabeth

Na het ontbijt rij je naar het vliegveld van Port Elizabeth. Hier lever je de auto weer in voor je internationale vlucht naar huis of je aansluitende bestemming.


Voorbeeldreizen Afrika:


De voorgestelde reizen op mijn website zijn vooral bedoeld als suggesties en zijn slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Laat je inspireren, bepaal je wensen en laat een reisvoorstel op maat maken. Ook als je weet wat je wilt; ik blijf met je meedenken om de perfecte reis samen te stellen.

button reisvoorstelBUTTON VRAAG STELLENBUTTON NAAR HOMEPAGE