instagram arrow-down

Lenneke Verhaar
lenneke@travelandtours.nl
06-29554866

Zuid-Afrika Rondje Oost

Hele mooie korte rondreis die uitgebreid kan worden met een rondreis Kaapstad en omgeving. Soweto in Johannesburg is zeer indrukwekkend om te ervaren. Het Kruger park niet minder maar om een andere reden. De Big Five wordt hier regelmatig gespot. De privéparken Sabi Sands en Klaserie stralen het Out-of-Africa gevoel uit. De lodges zijn kleinschalig, midden in de bush en onvergetelijk. Met als hoogtepunt een ballonvaart waarbij je van grote hoogte Olifanten, Zebra’s, Wildebeesten en giraffen ziet lopen. Uniek!

Dag 1: Garden Court Sandton, Johannesburg
Na aankomst op de luchthaven transfer naar de wijk Sandton voor overnachting.

Dag 2: Johannesburg – Privé Soweto tour
Na een heerlijk ontbijt een tour met een gids naar en door Soweto (South Western Township). Dit is de grootste township van Johannesburg en heeft een levendige mix van oude krottenwijken, nieuwe gerenoveerde straten, muziek, restaurants en Afrikaans straatleven. Soweto is ongetwijfeld het belangrijkste symbool van de Zuid-Afrikaanse apartheidsgeschiedenis. Hierna breng je een bezoek aan het Mandela House Museum, waar Mandela en zijn gezin woonden toen hij gevangen werd gezet. Daarna breng je een bezoek aan het Hector Pieterson Museum. Hector Pieterson was een jongen van twaalf die bij de studentenopstand in Soweto in 1976 werd doodgeschoten. Beelden gingen de wereld over en het museum is gewijd aan de gebeurtenissen op die dag en de aanleiding daartoe. Je sluit de dag af met een bezoek aan het Apartheidsmuseum, een absolute ‘must’. Het opent de ogen en vertelt de geschiedenis van de apartheid. Aansluitend word je weer teruggebracht naar je hotel.

Dag 3: Vlucht naar Phalaborwa, Sefapane Lodge
Vanmorgen vlieg je in een uurtje richting Kruger park. Bij aankomst transfer naar Sefapane Lodge, een leuke viersterren lodge die met veel enthousiasme geleid wordt door de Nederlandse eigenaar.  Een goede keuze als je rust zoekt, maar ook een uitstekend uitgangspunt voor excursies.

Wat deze lodge zo populair maakt zijn de vele activiteiten die je kunt ondernemen vanaf deze lodge, zoals safari’s naar het nabijgelegen Krugerpark met de 4-WD, de boot, mountainbike of te voet. Op het uitgestrekte terrein vindt je zo’n 30 ‘rondavels’, waaronder een aantal familierondavels én grotere luxe safarihuizen. In het restaurant kun je terecht voor ontbijt, lunch en diner.

Kruger Park ligt in het noordoostelijk deel van het land en omvat een grotendeels nog ongerept natuurgebied. In het Kruger liggen zo’n twintig ‘restcamps’ (omheinde terreinen) waarin de accommodatie van het park zelf ligt. Daarnaast zijn er een aantal privé-parken met daarin lodges. Deels liggen deze reservaten in het Kruger Park zelf en wordt gebruik gemaakt van een concessie-opzet. Deels liggen de privé-reservaten aan de rand van het eigenlijke park, zoals het bekende Sabi Sands en Klaserie, waarbij de hekken tussen deze gebieden zijn weggehaald. Tezamen vormen de privé-reservaten en het Kruger Park het ‘Greater Kruger’ natuurreservaat. Het wild kan in deze gebieden dus vrij rondlopen en migreren.

Dag 4: Inyati Game Lodge, Sabi Sands
Na het in ontvangst nemen van je eigen 4-WD rij je naar het privé reservaat Sabi Sands. De Inyati Game Lodge ligt midden in het Sabi Sands wildreservaat, thuis van de Big Five, en beschikt over een buitenzwembad, een restaurant en een bar. Het Inyati is gelegen aan de schilderachtige oever van de rivier de Sand. De elegante accommodaties hebben een Afrikaans thema en beschikken over airconditioning, een bed met een klamboe, een zithoek en een eigen badkamer.

Bij de Inyati Game Lodge serveert het restaurant een verscheidenheid aan gerechten, met uitzicht op de rivier de Sand. Je kunt genieten van een drankje bij de bar op het terras, terwijl je het uitzicht op de Afrikaanse bush bewondert.

Excursie: Hot air ballooning
Heel vroeg in de ochtend rij je naar het vertrekpunt van de hot air balloon vaart. Een prachtige ervaring waarbij je een uur lang vaart over het natuurreservaat en zo goed als zeker giraffen, olifanten of ander wild onder je spot. Uiteraard met de traditionele jus d’orange en champagne in je hand. Prachtige ones-in-a-lifetime ervaring!

“Heel vroeg in de ochtend rij je naar het vertrekpunt van de hot air balloon vaart.”

Dag 5: nThambo Tree Camp
Vandaag naar een ander privé reservaat. nThambo Tree Camp is een comfortabele lodge gelegen in het Klaserie Private Nature Reserve. Dit deel van het Greater Krugerpark geeft goed de schoonheid van de Afrikaanse bush en haar wilde dieren weer met alle geluiden en geuren die daar bij horen. Ook zijn de zonsondergangen hier schitterend mooi! Er is veel wild te vinden in dit reservaat, onder andere de Big Five; leeuw, buffel, neushoorn, luipaard en olifant. Naast deze beroemde vijf dieren kun je ook giraffes, zebra’s, gevlekte hyena’s, apen, nijlpaarden, impala’s, kudu’s, waterbokken, wildebeesten, klipspringers en vele andere zien. Dieren die minder geregeld gezien worden, maar wel in het gebied voorkomen zijn wilde honden, cheetahs, caracals, honey badgers en civets. Qua vogels worden regelmatig gieren, uilen, bee-eaters, arenden en neushoornvogels gezien.

De lodge heeft slechts vijf chalets die van alle gemakken zijn voorzien. De chalets zijn op palen gebouwd en hebben daarom een mooi uitzicht op de bush. Vanwege de kleinschaligheid heb je meer interactie met de andere gasten van de lodge. De safari-activiteiten zijn op indeling en ook de maaltijden worden gezamenlijk aan de grote tafel of in de boma genuttigd. Tijdens je verblijf staat er in de ochtend en namiddag een gamedrive op het programma. De gamedrives worden, in overleg met de gasten, afgewisseld met een wandelsafari. Tussen de gamedrives door kun je ontspannen op je privé veranda, in de lounge of bij het zwembad. Bij de lodge ligt ook een kleine waterhole waar dieren kunnen komen drinken.

Dag 6: Transfer terug naar Johannesburg.


Klik op de foto om te vergroten of scroll naar beneden voor andere suggesties

 


Andere suggesties voor Afrika

 


De voorgestelde reizen op mijn website zijn vooral bedoeld als suggesties en zijn slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Laat je inspireren, bepaal je wensen en laat een reisvoorstel op maat maken. Ook als je weet wat je wilt; ik blijf met je meedenken om de perfecte reis samen te stellen.

button reisvoorstelBUTTON VRAAG STELLENBUTTON NAAR HOMEPAGE